Recents in Beach

3D εκτυπωτής θα «χτίζει» ένα σπίτι σε 20 ώρες! (video)


Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, σχεδιάζει έναν 3D εκτυπωτή σπιτιών! Πρόκειται για τον καθηγητή Behrokh Khoshnevis, που όπως λέει, αυτό ο "εκτυπωτής" θα μπορεί να κατασκευάσει ένα ολόκληρο σπίτι μέσα σε λιγότερο από μια μέρα!

Το 3D printing δεν είναι τόσο καινούργιο όσο μπορεί να πιστεύουμε, αλλά μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται για την κατασκευή είτε μικρών μηχανικών εξαρτημάτων, είτε για την κατασκευή ακριβών αντιγράφων αρχαιολογικών αντικειμένων από κεραμικά υλικά και σιλικόνη.

Όταν το project των Αμερικανών ολοκληρωθεί, ο γιγαντιαίος 3D εκτυπωτής, ο οποίος θα κρέμεται πάνω από το οικόπεδο, θα μπορεί να «χτίσει» τους τοίχους του σπιτιού χρησιμοποιώντας στρώματα από σκυρόδεμα. Το μηχάνημα μπορεί να προσθέσει, επίσης, υδραυλικά και ηλεκτρικά καλώδια, αφήνοντας ένα ολοκληρωμένο «κέλυφος», το οποίο χρειάζεται μόνο παράθυρα και πόρτες για να ολοκληρωθεί.

Ο καθηγητής Behrokh Khoshnevis, επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης αυτού του καινοτόμου συστήματος, σημειώνει: "Επιτρέπει την κατασκευή μίας οικίας χαμηλού κόστους σε μικρό χρονικό διάστημα και με λιγότερες πιθανότητες να τραυματιστεί κάποιος εργάτης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας". Το θεωρεί ιδιαίτερα πολύτιμο για την εξάλειψη των παραγκουπόλων στις αναπτυσσόμενες χώρες, αλλά και τις περιοχές που επλήγησαν από σεισμούς ή άλλες φυσικές καταστροφές, αναφέρει, όμως, ότι η διαδικασία που χρησιμοποιεί μπορεί να προσαρμοστεί, ώστε να αξιοποιηθεί για την κατασκευή πολυτελών σπιτιών ή μεγάλων κτιρίων.

Επιπλέον, καθώς ο σχεδιασμός καθορίζεται από ένα πρόγραμμα υπολογιστή, μπορεί κάποιος να προσαρμόσει τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά ενός σπιτιού, να προσθέσει ή να τροποποιήσει στοιχεία του με μερικά κλικ, ώστε να μην καταλήξει να διαθέτει ένα σπίτι πανομοιότυπο με αυτό των γειτόνων του…

Δείτε έναν 3D εκτυπωτή μετάλλου επί τω έργω:



.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!

Προτεινόμενο: