Recents in Beach

Positive Energy: 6 νέα φωτοβολταϊκά πάρκα στην Κρήτη

Η Positive Energy, πρωτοπόρος εταιρεία στην κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων και την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων φωτοβολταϊκής τεχνολογίας, παρέδωσε έξι επιπλέον εγκαταστάσεις στην Κρήτη(Νομοί Χανίων & Λασιθίου) συνολικής ισχύος 480 kWp, οι οποίες συνδέθηκαν με το Εθνικό Δίκτυο Διανομής και Μεταφοράς Ενέργειας.

Οι σταθμοί αναμένεται να παράγουν συνολικά σε ετήσια βάση τουλάχιστον 730.000 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την έκλυση τουλάχιστον 540 τόνων διοξειδίου του άνθρακα, ετησίως που ισοδυναμεί με το διοξείδιο του άνθρακα που θα απορροφούσαν πάνω από 800 στρέμματα δάσους.

Ο κ. Αγιαννίδης, Εμπορικός Διευθυντής της Positive Energy, δήλωσε σχετικά: «Έξι νέα έργα για την Positive Energy στην Κρήτη που έρχονται να προστεθούν στο ευρύ χαρτοφυλάκιο έργων που έχουμε υλοποιήσει σε όλη την Ελλάδα, με γνώμονα την απόλυτη έμφαση στην τεχνική ποιότητα, τη συνέπεια στις δεσμεύσεις μας και τη βέλτιστη ενεργειακή απόδοση των έργων μας».

«Συνεχίζουμε να εισπράττουμε την έμπρακτη διάθεση των επενδυτών να προχωρήσουν στην υλοποίηση έργων που βασίζονται στην αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, γεγονός που τάσσεται απόλυτα με τον εθνικό στόχο για διαρκή πράσινη ανάπτυξη η οποία συνεπάγεται αύξηση του συνολικού οφέλους που εισπράττει η κοινωνία, η οικονομία και φυσικά το περιβάλλον», προσέθεσε.

Συνοψίζοντας τις σχετικές δηλώσεις των επενδυτών κ.κ. Αστροπεκάκη, Τσισμενάκη, Βασιλειάδη και Αλούμπη: «Είμαστε ευτυχείς που υλοποιήσαμε μία υγιή επένδυση που αισθανόμαστε ότι προσφέρει χωρίς περιορισμούς. Ανεξάρτητα από το επιχειρηματικό όφελος και τα αδιαμφισβήτητα οφέλη για το περιβάλλον από τη λειτουργία αυτών των εγκαταστάσεων, προσθέτουμε και εμείς από την πλευρά μας στο σύνολο των ελληνικών «πράσινων» επενδύσεων, που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, ενισχύουν την οικονομία και κατ’ επέκταση τις τοπικές κοινωνίες που έχουν ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης».

econews.gr