Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Η Ρωσία ετοιμάζει τον αντίπαλο των Windows

H κυβέρνηση της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζουν να αναπτύξουν ένα εθνικό λειτουργικό σύστημα το οποίο θα βασίζεται αποκλειστικά σε Linux. Οι λόγοι αυτής της κίνησης φαίνεται να είναι η αύξηση της ασφάλειας, μείωση του κόστους και η απεξάρτηση της χώρας από τη Microsoft.


Δεν θα είναι άλλη μια διανομή Linux, αλλά θα επενδύσουν 4.9 εκατομμύρια δολάρια για να φτιάξουν το δικό του λειτουργικό σύστημα βασισμένο σε Linux, το οποίο θα χρησιμοποιείται από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας. Τον Οκτώβριο του 2007, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Dmitri Medvedev ανακοίνωσε ότι είχαν στα σχέδια τους την αντικατάσταση του λειτουργικού συστήματος Windows με Linux σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας ώστε να εξοικονομήσουν χρήματα. Αν και υποτίθεται ότι αυτό το πρόγραμμα θα ήταν σε ισχύ από τις αρχες του 2010, η κυβέρνηση ακόμα επιτρέπει στα πανεπιστήμια να επιλέξουν το λειτουργικό σύστημα της προτίμησης τους.

Όπως λένε στην ανακοίνωση τους οι Ρώσοι, θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν τελείως από το λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Το σίγουρο είναι, ότι μια τέτοια κίνηση θα έφερνε γρήγορα αποτελέσματα στο οικονομικό κομμάτι, αφού η διακοπή των αδειών χρήσης των Windows θα έκανε σύντομα απόσβεση του αρχικού κεφαλαίου της έρευνας.

Η Ρωσία όμως δεν είναι η μόνη χώρα που σκέφτεται να αφήσει τη Microsoft, αφού και φέτος το καλοκαίρι η Αγγλία ανακοίνωσε ότι υπάρχει πιθανότητα τα Windows να αντικατασταθούν πλήρως με Linux, μια κίνηση με την οποία η Αγγλία θέλει να μειώσει το χρέος της.

Διαβάστε περισσότερα : http://www.pcsteps.gr/technology/miscellaneous/715-russia-windows-rival#ixzz13pfuK5UC
Κατασκευή και σχεδιασμός Ιστοσελίδων Datasync - Advanced IT Solutions