Recents in Beach

Λαγωνικό... θα τρέχει με ταχύτητα 1.600 χλμ/ώρα

Πρόκειται για ένα «αυτοκίνητο» που στοχεύει στην κατάρριψη του ρεκόρ ταχύτητας επί εδάφους. Η κατασκευή του Λαγωνικού, όπως το έχουν ονομάσει, θα ξεκινήσει στη Βρετανία μέσα στην εβδομάδα και η ταχύτητά του θα ξεπερνά τα 1.600 χιλιόμετρα την ώρα.

Οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν σε αποξηραμένη λίμνη στη Νότια Αφρική το 2012.
O σχεδιασμός του «σούπερ αυτοκινήτου», που θυμίζει περισσότερο αεροπλάνο, ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια.

Εφοδιάζεται με κινητήρα αεροσκάφους Eurofighter-Typhoon, τον οποίο παραχώρησε στους κατασκευαστές το βρετανικό υπουργείο Αμυνας.

Οι ρόδες του αυτοκινήτου, διαμέτρου 90 εκατοστών, θα κατασκευαστούν από ένα κράμα αλουμινίου και θα πρέπει να αντέξουν σε περισσότερες από 10.000 περιστροφές το λεπτό. «Αισθάνεσαι φανταστικά παραδίδοντας τα σχέδια του οχήματος στους μηχανικούς που θα το κατασκευάσουν», δήλωσε ο επικεφαλής των σχεδιαστών μηχανικών Μαρκ Τσάπμαν.

Εάν το «Λαγωνικό» επιτύχει την ταχύτητα των 1.600 χιλιόμετρων την ώρα θα ξεπεράσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας επί εδάφους, που κατέχει το Thrust SuperSonic Car από το 1997
με 1.228 χιλιόμετρα την ώρα. Τρεις άνθρωποι που εργάστηκαν στην κατασκευή του αυτοκινήτου που κατέχει το προηγούμενο ρεκόρ συμμετέχουν, επίσης, στο πρόγραμμα κατασκευής του «Λαγωνικού».
H κατασκευή του «υπερ-αυτοκι-νήτου» θα γίνει εξ ολοκλήρου με ιδιωτικά κεφάλαια. Πάντως, το μοντέλο δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά.

imerisia.gr