Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Εύκολος στόχος για τον «επικίνδυνο» κύριο «Major Mulfunction» η κάρτα του Πολίτη [VIDEO]

Μεγάλος ντόρος γίνεται το τελευταίο διάστημα όσον αφορά την ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη, η οποία θα περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα για τον κάτοχό της. Και ενώ αρκετές από τις φωνές που ακούγονται είναι φωνές τεχνοφοβίας και κάποιες εκφράζουν φόβους θρησκευτικής φύσεως, ταυτόχρονα η εφαρμογή της αντίστοιχης κάρτας σε άλλες χώρες δείχνει πως η ασφάλεια των δεδομένων είναι όντως αμφισβητούμενη.
Ο κύριος Adam Laurie, που φιλοξενείται στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα, "Αθέατος Κόσμος", έχει μεγάλη ιστορία στον τομέα του hacking, στον οποίο είναι γνωστός με το ψευδώνυμο "Major Mulfunction".

Μεταξύ άλλων έχει ανακαλύψει κενά ασφαλείας σε συστήματα, όπως είναι οι δέκτες υπέρυθρων ακτίνων για τηλεοράσεις, που αν στοχεύσουν συστήματα συγκεκριμένων ξενοδοχείων μπορούν να του δώσουν τον έλεγχο σε μια πλειάδα επιλογών, από το να ξεκλειδώσει το minibar μέχρι να δει το συνολικό λογαριασμό του δωματίου - και άλλων δωματίων και να κατασκοπεύσει ανθρώπους που σερφάρουν μέσω συστήματος TV internet.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ