Recents in Beach

Μυστηριώδες λαμπερό υλικό στην Εστία

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα νέες εντυπωσιακές εικόνες της Εστίας (Vesta) τις οποίες κατέγραψε το διαστημικό σκάφος DAWN που έχει τεθεί από πέρυσι σε τροχιά γύρω από τον αστεροειδή. Πρόκειται για κοντινές και εξαιρετικής φωτεινότητας εικόνες στις οποίες αποκαλύπτεται η ύπαρξη ενός λαμπερού μυστηριώδους υλικού που υπάρχει στους κρατήρες του.


«Μαγνήτης» συγκρούσεων
Η Εστία έχει διάμετρο 530 χιλιόμετρα και διαχρονικά αποτελεί πόλο έλξης μετεωριτών και μικρών διαστημικών βράχων που πέφτουν πάνω της δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και πλούσιο γεωλογικό περιβάλλον. Οι επιστήμονες που μελετούν τον αστεροειδή εκτιμούν ότι το μυστηριώδες υλικό βρίσκεται στο υπέδαφός του και βγαίνει στην επιφάνεια κάθε φορά που πέφτει πάνω του κάποιος μετεωρίτης.


Εχουν μάλιστα επικεντρώσει την προσοχή τους στο να διαπιστώσουν για το τι ακριβώς υλικό πρόκειται και ευελπιστούν να τα καταφέρουν πριν το DAWN εγκαταλείψει την Εστία. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό το σκάφος θα συνεχίσει να μελετά τον αστεροειδή μέχρι το καλοκαίρι και στη συνέχεια θα φύγει από εκεί για να πάει να συναντήσει και να μελετήσει την Δήμητρα (Ceres) ένα αστεροειδή με μέγεθος σχεδόν διπλάσιο από αυτό της Εστίας.


Μια από τις νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες της Εστίας που έστειλε το DAWN. Το μυστηριώδες λαμπερό υλικό υπάρχει μέσα στον μεγάλο κρατήρα αλλά όπως φαίνεται και στην εικόνα εκτείνεται και έξω από αυτόν. 


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!