Recents in Beach

Στόχος η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων

Ένα εύχρηστο τεστ που αξιολογεί το επίπεδο των γνώσεων


Τη διάθεση της νέας διαδικτυακής εφαρμογής αξιολόγησης γνώσεων χρήσης Η/Υ Skillage ανακοινώνει σήμερα η Microsoft, διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό τις δράσεις της για την ενίσχυση του ψηφιακού αλφαβητισμού και επικεντρώνοντας την προσπάθειά της στην ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των νέων που αναζητούν εργασία.


Η ανακοίνωση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων (eSkills Week / 26-30 Μαρτίου), της σημαντικής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της οποίας επίσημος υποστηρικτής είναι η Microsoft.


Αναγνωρίζοντας ότι οι ψηφιακές δεξιότητες και η εξοικείωση με την τεχνολογία συνιστούν σήμερα διαβατήριο στη σύγχρονη αγορά εργασίας, η Microsoft προχώρησε σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Διεθνή Ένωση Telecentre-Europe (http://www.telecentre-europe.org/) για την ανάπτυξη και διάθεση της διαδικτυακής εφαρμογής Skillage (http://www.skillage.eu/), η οποία απευθύνεται κυρίως σε νέους.


Το Skillage αποτελεί ένα εύχρηστο τεστ που μέσα από 15 απλές ερωτήσεις αξιολογεί το επίπεδο γνώσεων και εξοικείωσης του ερωτώμενου με τη χρήση Η/Υ, βοηθώντας τον ταυτόχρονα να κατανοήσει ο ίδιος τις τεχνολογικές δεξιότητες που ευρύτερα απαιτούνται στο σύγχρονο περιβάλλον εργασίας, αλλά και τη δυνατότητα του ίδιου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτές, προκειμένου στη συνέχεια να αξιολογήσει την ανάγκη ενίσχυσής τους.


Οι ερωτήσεις αφορούν ποικίλα πιθανά εργασιακά καθήκοντα και καλύπτουν πέντε διαφορετικά πεδία δεξιοτήτων και συγκεκριμένα την ικανότητα πρόσληψης, την επικοινωνία, την παραγωγικότητα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οργάνωση/αρχειοθέτηση.


Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του Skillage ο ερωτώμενος θα μπορεί εύκολα να τα μοιραστεί με τις επαφές του μέσω κοινωνικών δικτύων, καθώς και να τα διαθέσει σε υποψήφιους εργοδότες, εφόσον το επιθυμεί.


Η εφαρμογή θα είναι από σήμερα διαθέσιμη σε 12 συνολικά ευρωπαϊκές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής, ενώ σημειώνεται ότι στην Ελλάδα η πρωτοβουλία υλοποιείται με τη συνεργασία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), ο οποίος είναι ο Εθνικός Εταίρος της Πρωτοβουλίας eSkills Week 2012 στην Ελλάδα.


Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας θα αξιοποιηθούν για τη σύνταξη εκθέσεων σχετικά με το επίπεδο των ψηφιακών δεξιοτήτων των Ευρωπαίων πολιτών.


newsbeast.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!