Recents in Beach

Δόθηκε απάντηση για το "άγνωστο" αντικείμενο που εντοπίστηκε κοντά στον Ήλιο

Ένα άγνωστης ταυτότητας αντικείμενο... κοντά στον ήλιο, το οποίο μοιάζει σαν να τροφοδοτείται από αυτόν, εντόπισε ο Solar Dynamic Observatory (SDO).


Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA και το δημοσιεύσαμε και στο TechNews πριν λίγες μέρες, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις και σενάρια αφού όπως μπορείτε να δείτε δείχνει ένα μαύρο αντικείμενο σε σχήμα σφαίρας που έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής από τον Ήλιο μας και δίνει την εντύπωση ότι συνδέεται με το μητρικό μας άστρο μέσω μιας προέκτασης (στη φωτογραφία).


Οι ειδικοί ανακοίνωσαν πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που ονομάζεται «ηλιακή προεξοχή» ή «ηλιακό νήμα» και το οποίο συμβαίνει πολύ συχνά, αφού στον Ήλιο δημιουργούνται καθημερινά ανάλογες προεξοχές που εκτείνονται σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων.


Τον λόγο δημιουργίας τους δεν μπορούν ακόμη να τον εξηγήσουν αλλά όπως υποστηρίζουν οι προεξοχές αυτές αποτελούνται από ύλη που είναι πιο ψυχρή σε σχέση με την ύλη του υπόβαθρου, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα αυτή να εμφανίζεται με έντονο σκούρο χρώμα.


newsnow.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!