Recents in Beach

Η Επιστήμη συναντά την Τέχνη στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Μια μοναδική εμπειρία συνάντησης της Επιστήμης με την Τέχνη προσφέρει στο κοινό η έκθεση φωτογραφίας της μοριακής βιολόγου Μίνας Γκούτη, με τίτλο «Μεταμορφώσεις: Ματιές στο κύτταρο της ύπαρξης», που φιλοξενεί το Ίδρυμα Ευγενίδου.


Σαράντα φωτογραφίες που τράβηξε η καλλιτέχνιδα μέσω μικροσκοπίου αναλαμβάνουν να μας ταξιδέψουν στον κόσμο των βλαστοκυττάρων και των κυττάρων του νευρικού συστήματος.


Κι όλα αυτά από την οπτική γωνία της Τέχνης, αφού οι εντυπωσιακές φωτογραφίες της Μίνας Γκούτη μεταφράζουν τα επιστημονικά δεδομένα μέσα από τη γλώσσα της Τέχνης της φωτογραφίας.


Πρόκειται για έναν ενδιαφέροντα διάλογο ανάμεσα στην Τέχνη και την Επιστήμη, που δεν σταματά στην καλλιτεχνική αναπαραγωγή της πραγματικότητας. Η έκθεση έχει ακόμη την τύχη να συμπληρωθεί από κείμενα 40 συγγραφέων-ποιητών-δημοσιογράφων-καθηγητών, που αφήνοντας την φαντασία τους ελεύθερη, «αποδέσμευσαν» την εικόνα από το στενό επιστημονικό της πλαίσιο και της επέτρεψαν να ταξιδέψει στα δικά τους συγγραφικά μονοπάτια.


Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Μήνα Ενημέρωσης για τις Νευροεπιστήμες» στο Ίδρυμα Ευγενίδου.


Λίγα λόγια για τη Μίνα Γκούτη
Η Μίνα Γκούτη γεννήθηκε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1977. Μεγάλωσε και πήγε σχολείο στην Ελευσίνα. Σπούδασε Μοριακή Βιολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο, University of Hertfordshire από όπου και αποφοίτησε το 2001. Στη συνέχεια έλαβε το μεταπτυχιακό της στην Μοριακή Ιατρική στο Imperial College of Science Technology and Medicine, στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού της εκπόνησε τη μεταπτυχιακή της εργασία στο Εργαστήριο της Καθηγήτριας Amanda Fisher στο Clinical Science Centre of Medical Research Council, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη συνέχεια πραγματοποίησε τη διδακτορική της διατριβή στο Εργαστήριο του Δρ. Αντώνη Γαβαλά στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το 2008.


Εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ι.ΙΒ.Ε.Α.Α. ως το 2012 στην ερευνητική ομάδα του Δρ. Αντώνη Γαβαλά. Σήμερα είναι συνεργαζόμενη ερευνήτρια στο εργαστήριο του Δρ. James Briscoe στο National Institute of Medical Research του Λονδίνου, μετά από υποτροφία που έλαβε από το FEBS (Federation of European Biochemical Society).


Πληροφορίες: 
Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, Αθήνα
τηλ.: 210 9469600 
Διάρκεια εκδήλωσης μέχρι τις 8 Απριλίου 2012. 
Ώρες λειτουργίας καθημερινά 10:30 - 20:30 
Είσοδος ελεύθερη