Recents in Beach

Νέα τεχνολογία "αιωριζόμενης αφής" σε οθόνες (floating touch screen) (video)

Η ιαπωνική εταιρεία Sony παρουσίασε ένα νέο μοντέλο «έξυπνου» κινητού, το Xperia Sola, που διαθέτει μια νέου τύπου οθόνη, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγούνται στο διαδίκτυο και να εκτελούν άλλες δραστηριότητες, χωρίς να αγγίζουν την οθόνη, αλλά απλώς κουνώντας το δάχτυλό τους πάνω από αυτήν.


Η εταιρεία χαρακτηρίζει την τεχνολογία της νέας διεπαφής χρήστη-συσκευής ως «μετεωριζόμενη αφή».


Το νέο μοντέλο αναμένεται να βγει στην αγορά κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 και οι αναλυτές, σύμφωνα με το BCC, περιμένουν να δουν την αντίδραση των καταναλωτών και κατά το πόσο η νέα δυνατότητα θα αποδειχθεί όντως πρακτική και δημοφιλής.


Και άλλες εταιρείες ερευνούν νέου τύπου διεπαφές μέσω κινήσεων του χεριού και όχι αφής. Η Apple, η Microsoft, η Qualcomm και μικρότερες εταιρίες ήδη αναπτύσσουν τεχνολογίες «μη αφής» που βασίζονται σε κάμερα, η οποία αντιλαμβάνεται τις χειρονομίες του χρήστη.


Η τεχνολογία της Sony είναι κάπως διαφορετική και ο χρήστης ουσιαστικά χρησιμοποιεί το δάχτυλό του σαν κέρσορα ποντικού χωρίς όμως να αγγίζει την οθόνη. Μόλις επιλέξει αυτό που θέλει, τότε με ένα απλό χτύπημα ενεργοποιεί την αντίστοιχη εντολή.


Δείτε το video:







.::TechNews... the e-magazine::. 
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!