Recents in Beach

Ασύρματη τεχνολογία φόρτισης για gadgets, WiTricity

Μια επαναστατική τεχνολογία αναπτύσσει αμερικανική εταιρεία με την οποία θα γίνεται εφικτή η ασύρματη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών όπως κινητά τηλέφωνα και άλλα gadgets. Η τεχνολογία WiTricity λειτουργεί με τρόπο παρόμοιο με εκείνο της φόρτισης με το λεγόμενο «επαγωγικό» ρεύμα.


Ασύρματη φόρτιση
Το επαγωγικό ρεύμα χρησιμοποιείται για να φορτίζονται οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες. Τα τελευταία χρόνια γίνονται πειραματισμοί με αυτό αλλά ως τώρα τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά. Σε όλες τις προσπάθειες που έγιναν η μεταφορά ρεύματος ασύρματα δεν επετεύχθη σε απόσταση μεγαλύτερη από εκείνη μερικών εκατοστών ενώ δεν ήταν εφικτή η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων χωρίς να προκληθεί υπερθέρμανση.


Η εξέλιξη
Η WiTricity Corporation, η οποία εδρεύει στη Μασαχουσέτη, ανέπτυξε μια τεχνολογία που βασίζεται σε μια σειρά από μαγνητικά πηνία και ηλεκτρονικά κυκλώματα που, όπως φαίνεται, ξεπερνούν τα προηγούμενα εμπόδια και τους περιορισμούς της χρήσης του επαγωγικού ρεύματος. Στις μέχρι τώρα δοκιμές η νέα τεχνολογία επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών σε απόσταση τριών μέτρων. Ετσι, σε πρώτη τουλάχιστον φάση, θα μπορεί κάποιος να φορτίζει το τηλέφωνο του ασύρματα στο σπίτι ή το γραφείο όπου θα έχει τοποθετήσει το σχετικό σύστημα.


Επόμενο βήμα είναι η τροποποίηση του συστήματος ασύρματης φόρτισης με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να ενσωματώνεται σε τσάντες ή ακόμη και μέσα σε ρούχα ώστε μια ηλεκτρονική συσκευή να είναι μόνιμα φορτισμένη όπου βρίσκεται ο κάτοχος της. Απώτερος στόχος είναι να επιτευχθεί ασύρματη φόρτιση σε βηματοδότες ή ακόμη και σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.


tovima.gr




.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!