Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνεργασία Goodyear & NASA

Ελαστικά για το διάστημα παρουσιάζει η Goodyear στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στην Γενεύη…


Πάνω από 40 χρόνια συνεργασίας μετράει η Goodyear με τη NASA, ενώ πρόσφατα παρουσίασαν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το ελαστικό που προορίζεται για το… διάστημα.


Η NASA συνεργάζεται με πολλές εταιρείες από το χώρο του αυτοκινήτου για πρωτοποριακά προϊόντα που βοηθούν τους αστροναύτες στις ιδιαίτερα δύσκολες αποστολές. Ήδη έχουμε γράψει και για το Robo-Glove, το ρομποτικό γάντι, αποτέλεσμα της συνεργασίας της NASA με την General Motors.


Πέρα από τα ρομποτικά γάντια, η NASA παρουσιάζει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και τα νέα «διαστημικά» ελαστικά που κατασκευάστηκαν με τη βοήθεια της Goodyear, τα οποία θα εφοδιάζονται τα διαστημικά οχήματα. Το νέο ελαστικό ονομάζεται Spring Tire και είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο.


Με αυτά τα ξεχωριστά ελαστικά μπορεί το όχημα να κυκλοφορεί με άνεση πάνω στα βραχώδη εδάφη των άλλων πλανητών, ενώ σε περίπτωση καταστροφής ενός κομματιού του θα μπορεί να συνεχίσει την πορεία του χωρίς να επηρεάζεται στο ελάχιστο.


Τέλος, τα ελαστικά δεν πρόκειται να περάσουν στην παραγωγή, ενώ είναι πολύ πιθανόν να είναι άβολα και για τους δρόμους της Ελλάδας, οπότε εμείς αυτά ξεχνάμε.


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!