Recents in Beach

Το Google Campus κοσμεί πλέον το Λονδίνο

Την ίδρυση της «Πανεπιστημιούπολης» της Google (Google Campus) γιορτάζει σήμερα, 29 Μαρτίου, το ανατολικό Λονδίνο, που συνεχίζει να ενισχύει τη θέση του ως ένας από τους τεχνολογικούς κόμβους της Ευρώπης.


Το Google Campus βεβαίως δεν είναι ένας συνηθισμένος πανεπιστημιακός χώρος, θα λειτουργεί ως κέντρο που θα προσφέρει εκπαίδευση, καθοδήγηση και γραφειακό χώρο για το προσωπικό εταιριών τεχνολογίας. Η κίνηση αυτή αναμένεται να δώσει πολύτιμη ώθηση σε νέες και δοκιμαζόμενες επιχειρήσεις.


Πρόθεση της κυβέρνησης Κάμερον είναι να μετατρέψει το Ηνωμένο Βασίλειο σε «τεχνολογικό κέντρο της Ευρώπης», δήλωσε κατά την τελετή εγκαινίων αυτής της ιδιότυπης πανεπιστημιούπολης ο υπουργός οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν.


Το Google Campus άλλωστε δεν είναι το πρώτο βήμα που γίνεται προκειμένου η Αγγλική πρωτεύουσα να αναβαθμίσει τη θέση της στον παγκόσμιο τεχνολογικό χάρτη. Αποτελεί πλέον μονάχα μέρος της ακμάζουσας Tech City, ενός συμπλέγματος τεχνολογικών εταιριών που παρέχει μία πληθώρα συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών για κάθε ενδιαφερόμενο, προσπαθώντας συνάμα να διοχετεύσει επενδυτικό κεφάλαιο στην περιοχή και τον κλάδο της τεχνολογίας.


Σύμφωνα με τον κ. Όζμπορν, από την ίδρυσή της Tech City έως σήμερα ο αριθμός επιχειρήσεων τεχνολογίας στην περιοχή του ανατολικού Λονδίνου, όπου εδρεύει, έχει αυξηθεί από 200 σε 700. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η συγκεκριμένη ζώνη αποκαλείται χαϊδευτικά Silicon Roundabout (Διασταύρωση Silicon), κατά τη Silicon Valley (Πεδιάδα Silicon) όπου είναι εγκατεστημένες οι περισσότερες τεχνολογικές αυτοκρατορίες στις Ηνωμένες Πολιτείες.


«Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να πάρουμε ώστε να δημιουργήσουμε νέες δουλειές, νέα ανάπτυξη και νέα ευημερία», κατέληξε ο κ. Όζμπορν. Ας ελπίσουμε οι δηλώσεις του να ακούστηκαν μέχρι και τη χώρα μας.


skai.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!