Recents in Beach

Ο μικρός σίφουνας! (video)

Η Ford έκλεψε την παράσταση στο Σαλόνι της Γενεύης με το καυτό Fiesta ST και το TechNews μέσω του AutoGazzetta σας το παρουσιάζει.


Το μικρό μοντέλο παρουσιάστηκε στην τελική του μορφή και θα λανσαριστεί στην Ευρώπη στις αρχές του 2013 με τιμές εκκίνησης -στο εξωτερικό- μεταξύ 17.000 και 18.000 ευρώ.


Το νέο Fiesta ST εφοδιάζεται με υπετροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων της "οικογένειας" Εcoboost και αποδίδει 180 άλογα και 240 Nm μέγιστη ροπή στρέψης, ενώ διαθέτει σύστημα άμεσου ψεκασμού και βαλβίδες μεταβλητού χρονισμού.


Η επιτάχυνση από στάση έως 100 χλμ./ώρα πραγματοποιείται σε λιγότερα από 7" και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 220 χλμ./ώρα, παρόλα αυτά όμως καταναλώνει το νέο μοντέλο περίπου 20% λιγότερη βενζίνη σε σχέση με το προηγούμενο ST, του οποίου η παραγωγή είχε διακοπεί το 2008. Το στήσιμο του αυτοκινήτου στον δρόμο ανέλαβε το αγωνιστικό τμήμα Ford Team RS, το οποίο υιοθέτησε αρκετά στοιχεία από το Fiesta WRC του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι.


Το Fiesta-σίφουνας έχει χαμηλώσει κατά 15 χιλιοστά και ο οδηγός του θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών διαφορετικών ρυθμίσεων του συστήματος ευστάθειας. Ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου θα είναι υψηλού επιπέδου "από τη μάνα του" και περιλαμβάνει εκτός από τα σπορ καθίσματα της Recaro και το καινοτόμο σύστημα MyKey-System.


Το τελευταίο επιτρέπει στον κάτοχο του αυτοκινήτου να περιορίσει την ιπποδύναμη και τις επιδόσεις του κινητήρα, όπως επίσης να απαγορεύσει την απενεργοποίηση σημαντικών ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας (π.χ. του ESP), για την περίπτωση για παράδειγμα που κάθεται στο τιμόνι του Fiesta ST ένας νέος οδηγός. Στον προαιρετικό εξοπλισμό του Fiesta ST θα περιλαμβάνεται επίσης το πολυσύστημα ψυχαγωγίας και επικοινωνίας SYNC, που δέχεται φωνητικές εντολές.





gazzetta.gr