Recents in Beach

ΗΠΑ: 80χρονη προσγείωσε αεροπλάνο!

Συγκίνηση έχει προκαλέσει η απίστευτη περιπέτεια μιας 80χρονης από τις ΗΠΑ, με λίγη εμπειρία στο πιλοτάρισμα, η οποία κατάφερε να προσγειώσει με επιτυχία το αεροπλάνο Cessna, στο οποίο επέβαινε, καθώς ο σύζυγός της και πιλότος, έπαθε έμφραγμα και άφησε την τελευταία του πνοή στο πιλοτήριο.


Παρά το απίστευτο χτύπημα της μοίρας, η Έλεν Κόλινς η οποία είχε κάνει λίγα μαθήματα προσγείωσης και απογείωσης πριν από 30 χρόνια, κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της και να προσγειώσει το αεροπλάνο, αν και ήξερε ότι ο άνδρας της είχε πεθάνει.
Όπως αναφέρει το BBC, η Έλεν Κόλινς επέστρεφε με τον 81 ετών σύζυγό της Τζον, από διακοπές στην Φλόριντα. Όταν ο τελευταίος υπέστη έμφραγμα, η 80χρονη τηλεφώνησε στην αστυνομία και ένας πιλότος της περιοχής απογειώθηκε με ένα άλλο μικρό αεροσκάφος, ώστε να βοηθήσει την Έλεν να προσγειωθεί.
Για να βοηθήσει την 80χρονη έσπευσε και ο υιός Τζέιμς, ο οποίος είναι επίσης εκπαιδευμένος πιλότος και την καθοδήγησε μέσω ασυρμάτου.


Το Cessna του ζευγαριού είχε μείνει σχεδόν δίχως καύσιμα, την ώρα που προσγειωνόταν στο μικρό αεροδρόμιο του Ουισκόνσιν και είχε εν λειτουργία μόνο τη μια μηχανή. Έτρεξε στον αεροδιάδρομο για περίπου 305 μέτρα προτού σταματήσει εντελώς.


«Ήταν η πιο ψύχραιμη από όλους. Τα είχε όλα υπό έλεγχο» δήλωσε ο υιός Τζέιμς στο πρακτορείο Associated.
«Το καταπληκτικό είναι ότι προσγείωσε το αεροπλάνο μόνο με μια μηχανή - δεν γνωρίζω αν υπάρχουν πολλοί εκπαιδευμένοι πιλότοι που θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό…Ήξερα ότι είχα χάσει τον πατέρα μου. Δεν ήθελα να χάσω και την μητέρα μου. Θα μπορούσαν να είχαν φύγει και οι δυο μαζί» δήλωσε συγκινημένος ο Τζέιμς Κόλινς.


H θαρραλέα 80χρονη νοσηλεύεται με τραύματα στην πλάτη και τα πλευρά, αναμένεται όμως να πάρει εξιτήριο, εντός των επόμενων ημερών.


ethnos.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!