Recents in Beach

Κύπριοι εκπαιδευτικοί διακρίθηκαν σε διεθνή διαγωνισμό τεχνολογίας

Σημαντική είναι η επιτυχία Κυπρίων εκπαιδευτικών οι οποίοι κέρδισαν βραβεία στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Microsoft. Κατά τη διάρκεια του Πανευρωπαϊκού Φόρουμ της Microsoft Partners in Learning που πραγματοποιήθηκε στη Λισσαβόνα της Πορτογαλίας στις 19 – 22 Μαρτίου, ανακοινώθηκαν οι νικητές των ετήσιων βραβείων καινοτομίας εκπαιδευτικών. Η απονομή είχε σηματοδοτήσει τη λήξη μιας εβδομάδας παρουσιάσεων, σεμιναρίων και επισκέψεων σε σχολεία της Πορτογαλίας, όπου είχαν παρευρεθεί 250 εκπαιδευτικοί από περισσότερες από 40 χώρες. Η συγκεκριμένη διοργάνωση εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία της Microsoft «Συνεργάτες στη Μάθηση», η οποία περιλαμβάνει ένα πλέγμα δράσεων που στοχεύουν στην προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και στην ενθάρρυνση της δημιουργίας καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας.


Στην κατηγορία «Collaboration» η Μαρία Λοΐζου Ραούνα από το Α’ Δημοτικό Σχολείο Κολοσσίου Απ. Λουκάς, ανακηρύχθηκε νικήτρια με την εφαρμογή «Η εισαγωγή της ανακύκλωσης στην κοινότητά μας». Η πρόταση αυτή αφορούσε την έρευνα γύρω από τις μεθόδους διαχείρισης απορριμμάτων, με στόχο την εισαγωγή της ανακύκλωσης στην ίδια την κοινότητα των μαθητών. Η συνεργασία στη μάθηση, σε όλα τα επίπεδα, ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της ενότητας. Στην κατηγορία «Knowledge Building», η Ειρήνη Πετράκη, από το Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου, αναδείχθηκε πρώτη επιλαχούσα με την εφαρμογή «Οικολογικά… οχήματα». Η πρόταση αυτή για το μάθημα του Σχεδιασμού και Τεχνολογίας είχε ως στόχο την οικοδόμηση γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων χρήσιμων για τους πολίτες του 21ου αιώνα.


Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 81 εφαρμογές και συνολικά απονεμήθηκαν 24 βραβεία σε εκπαιδευτικούς σε έξι κατηγορίες. Οι νικητές της διαδικασίας αναμένεται ότι θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Partners in Learning Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Νοέμβριο του 2012.


Από το 2003, κατά τη διάρκεια κάθε χρόνου, περίπου 250,000 εκπαιδευτικοί από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στους αντίστοιχους τοπικούς διαγωνισμούς στη χώρα τους, από όπου οι καλύτεροι προωθούνται στο επόμενο στάδιο. Στην Κύπρο, τρέχουμε τον τοπικό διαγωνισμό από το 2010 σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου. Ο κυπριακός διαγωνισμός φέτος πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαρτίου, όπου αναδείχθηκαν οι 3 νικητές που εκπροσώπησαν την Κύπρο στην Πορτογαλία.


«Η εμπειρία στο πανευρωπαϊκό Φόρουμ της Microsoft Partners in Learning ήταν ανεπανάληπτη! Η ανταλλαγή γνώσης, ιδεών και εμπειριών με έμπειρους, καταξιωμένους και προοδευτικούς εκπαιδευτικούς από όλη την Ευρώπη μου έχει προσφέρει πολλά, και ειδικότερα όσον αφορά την προοπτική της εφαρμογής των ΤΠΕ στη μαθησιακή διαδικασία», δήλωσε η Μαρία Λοΐζου Ραουνά. Η Ειρήνη Πετράκη πρόσθεσε ότι « η εμπειρία στη Λισσαβόνα ήταν πολύτιμη, αφού βρεθήκαμε σε ένα γόνιμο, δημιουργικό και πρωτοπόρο περιβάλλον όπου ο καθένας μας μπορούσε να αλληλεπιδράσει με άλλους εκπαιδευτικούς από όλη την Ευρώπη και να φέρει στην πατρίδα μας νέες ιδέες που θα μπολιάσουν το δικό μας εκπαιδευτικό σύστημα κάτω από το πλαίσιο της σύγχρονης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης στον τόπο μας».


www.kathimerini.com.cy


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!