Recents in Beach

Double Bubble: Το Αεροπλάνο του μέλλοντος

Το κόστος των καυσίμων συνεχίζει να είναι το μεγαλύτερο λειτουργικό κόστος για τους αερομεταφορείς και αναμένεται να πληρώσουν για αυτό επιπλέον 40 δισεκατομμύρια δολάρια εφέτος. Έτσι το MIT ανέπτυξε ένα νέο σχέδιο αεροσκάφους που θα μπορούσε να πετάει με το 30% των καυσίμων συγκριτικά με το σημερινό 737.


Το σχέδιο D8 "Double Bubble" (διπλή φούσκα), αναπτύσσεται τώρα από μια ερευνητική ομάδα στο ΜΙΤ σε συνεργασία με την NASA, είναι σχεδιασμένο να μεγιστοποιεί την απόδοση των καυσίμων. Η σχεδίαση με διπλό διάδρομο δεν διπλάσιάζει μόνο την χωρητικότητα του αεροπλάνου (και μεταφέρει περισσότερους επιβάτες ανά βάρος καυσίμου), επίσης διαπλατύνει το σκάφος, που αυξάνει την άνωση του αεροπλάνο και επιτρέπει μικρότερα φτερά.Το D8 επίσης τοποθετεί τις μηχανέςόχι κάτω από τα φτερά, αλλά στην βάση της ουράς. Αυτό ελαχιστοποιεί την οπισθέλκηση στέλνοντας τα καυσαέρια κατευθείαν στην δίνη του αέρα πίσω από αεροπλάνο.


Από την συνολική εξοικονόμηση κασίμων, το εκπληκτικό 49% προέρχεται αποκλειστικά από τις αλλαγές στην σχεδίαση, όχι στην εφαρμογή νέων υλικών στην μηχανή και στον αεροδυναμική. Η επόμενη φάση δοκιμής του αεροπλάνου θα γίνει με μοντέλο σε κλίμακα 1/11. Αν αποδειχθεί επιτυχής, η ανάπτυξη θα συνεχιστεί και οι ουρανοί θα γεμίσουν με το νέο μοντέλο το 2035. Με την προυπόθεση πως δεν θα εξαντληθούν τα καύσιμα αεροπλάνων μέχρι τότε.


techandtech.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!