Recents in Beach

Σοκαριστικό: Έφηβος πούλησε το νεφρό του για ένα iPhone και ένα iPad!

Αυτή είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος. Τέτοια γεγονότα δείχνουν ότι η εξάρτησή μας από τις νέες τεχνολογίες μπορεί να αποβεί μοιραία σε κοινωνίες με ελλιπή πληροφόρηση. Δυστυχώς ο υπερκαταναλωτισμός και η επιρροή των διαφημίσεων σε όλους τους ανθρώπους, σε όλες τις οικονομικές και κοινωνικές τάξεις, οδηγούν σε ολέθρια λάθη που πολλές φορές και τον ίδιο τον θάνατο!


Ένας έφηβος από την Κίνα δέχτηκε να πουλήσει το νεφρό του και με τα χρήματα που θα έπαιρνε από την πώληση να αγοράσει ένα iPhone και ένα iPad! Οι Αρχές έχουν ασκήσει διώξεις κατά πέντε ατόμων που κατηγορούνται για εξαναγκασμό μόνιμης σωματικής βλάβης στο θύμα.


Ανάμεσα στους πέντε είναι και ένας χειρουργός ο οποίος αφαίρεσε το νεφρό από τον 17χρονο Ουάνγκ, πέρυσι τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές της πόλης Τσενζού, στην επαρχία Χουνάν, ο ανήλικος σήμερα πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια.


Το πρακτορείο ανέφερε ότι ένας από τους κατηγορούμενους έλαβε το ποσό των 220.000 γιουάν (περίπου 35.000 δολάρια) για να κανονίσει τη μεταμόσχευση. Έδωσε στον Ουάνγκ 22.000 γιουάν και μοιράστηκε τα υπόλοιπα με τον χειρουργό, τους τρεις άλλους κατηγορούμενους και άλλους νοσηλευτές και γιατρούς. Δεν έχει διευκρινιστεί ποιος κατέβαλε τα χρήματα για να αγοράσει το νεφρό του νεαρού.


Ελάχιστοι άνθρωποι που χρειάζονται μεταμόσχευση στην Κίνα καταφέρνουν να βρουν όργανα, γεγονός που έχει οδηγήσει σε έναν «ιατρικό τουρισμό», καθώς πολλοί φεύγουν στο εξωτερικό για να χειρουργηθούν ενώ ταυτόχρονα έχει αναπτυχθεί και μια μαύρη αγορά ανθρώπινων οργάνων.


Το Πεκίνο απαγόρευσε το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων το 2007.


technolnews.blogspot.com με πληροφορίες από agelioforos.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!