Recents in Beach

Στα πρόθυρα της αυτοκτονίας έφτασε 16χρονη... λόγω Facebook!

Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι θα πρέπει να γίνεται σωστή χρήση του διαδικτύου και ειδικά από ευαίσθητες ηλικίες! Οι γονείς ανήλικων παιδιών οφείλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τους αμέτρητους κινδύνους που ελλοχεύουν ανά πάσα στιγμή μπροστά στην οθόνη τους.


Αυτό αποδεικνύεται με καθημερινά περιστατικά που συμβαίνουν και έχουν θύματα κυρίως ανήλικους που λόγω αμέλειας, λόγω μικρής εμπειρίας ή και λόγω συναισθηματισμού και εφηβικής ευαισθησίας καταλήγουν να κινδυνεύουν ακόμη και με το θάνατο, φθάνοντας στην αυτοκτονία. Όπως συνέβη και σε 16χρονη μαθήτρια στην Αθήνα που ευτυχώς αποφεύχθηκε το μοιραίο.


Την τελευταία στιγμή έσωσε από αυτοκτονία την 16χρονη μαθήτρια της Α’ Λυκείου η υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ..


Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Espresso, η μαθήτρια ήταν αριστούχος τη χρονιά που πέρασε και οι επιδόσεις της ήταν οι καλύτερες σε συγκρότημα σχολείων της Βορειοανατολικής Αττικής.


Ξαφνικά όμως άρχισαν να εμφανίζονται διάφορα συκοφαντικά σχόλια εις βάρος της στο facebook, τα οποία την επηρέασαν αρνητικά. Κι όλα αυτά για να την περάσουν απλώς στους βαθμούς στο σχολείο της, με το να την «ρίξουν» ψυχολογικά!


Οι χάκερς μάλιστα είχαν φτάσει σε τέτοιο σημείο θράσους που είχαν μοντάρει φωτογραφίες της και την παρουσίαζαν σε δήθεν άσεμνες στάσεις. Ακολούθησε σωρεία επικριτικών σχολίων στο προφίλ της, με αποτέλεσμα να περιέλθει σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και να πέσουν όντως οι επιδόσεις της στο σχολείο.


Πρώτοι οι γονείς της 16χρονης κατάλαβαν πως συμβαίνει κάτι δυσάρεστο και ύστερα από κουβέντα μαζί της πίστεψαν ότι τα προβλήματα ξεπεράστηκαν, θεωρώντας ότι πρόκειται για κάποια ερωτική απογοήτευσης της εφηβείας.


Οι δύο συμμαθητές της όμως συνέχισαν το άσχημο παιχνίδι σε βάρος της, παρότι είχαν καταφέρει τον στόχο τους και την είχαν ξεπεράσει πλέον στην βαθμολογία. Έτσι η 16χρονη άρχισε να ενημερώνει τους φίλους της στο facebook ότι είναι έτοιμη να αυτοκτονήσει.


Ευτυχώς, κάποιοι από τους συμμαθητές της ειδοποίησαν την υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Οι έρευνες ήταν άμεσες και ειδικός ψυχολόγος μαζί με αστυνομικούς πήγαν στο σπίτι της. Δεν αποκλείεται μάλιστα εάν καθυστερούσαν να ήταν μοιραίες οι συνέπειες καθώς η μαθήτρια ήταν κλειδωμένη στο δωμάτιό της και είχε μαζί της ένα κουτί ηρεμιστικά χάπια.


Η 16χρονη αποκάλυψε στον ψυχολόγο τι της συμβαίνει, ενώ ενημερώθηκαν και οι γονείς των δύο συμμαθητών της για τις παραλίγο μοιραίες συνέπειες των πράξεών τους, για τις οποίες και σχηματίσθηκε δικογραφία εις βάρος τους.


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!