Recents in Beach

Κορδόνια – φορτιστές ανέπτυξε 24χρονος εφευρέτης

Μια πρωτοποριακή τεχνολογία για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων παρουσίασε ο 24χρονος εφευρέτης Anthony Mutua στην «Εβδομάδα Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας», που πραγματοποιήθηκε στην Κένυα.


Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιεί τα παπούτσια για να φορτίσει κινητά τηλέφωνα και άλλα γκάτζετς την ώρα του περιπάτου.


Πιο συγκεκριμένα, για να καταστεί αυτό εφικτό ο 24χρονος εισήγαγε ένα πολύ λεπτό «κρυσταλλικό τσιπάκι» σε ένα κορδόνι παπουτσιού, ώστε το κορδόνι να παράγει ενέργεια καθώς η σόλα λυγίζει την ώρα που περπατάμε.


Η συσκευή συνδέεται με το κινητό τηλέφωνο με ένα μακρύ καλώδιο. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να φορτίζει το κινητό του κατά τη διάρκεια του περιπάτου.


Εναλλακτικά, η συσκευή αποθηκεύει την παραγόμενη ενέργεια έτσι ώστε ο χρήστης να φορτίσει το κινητό όταν φτάσει στον προορισμό του.


Η συσκευή μπορεί να φορτίσει πολλά γκάτζετ ταυτόχρονα, κάτι τέτοιο όμως απαιτεί και μεγάλη βόλτα.


Επίσης, η συσκευή χρησιμοποιείται σε πολλούς τύπους παπουτσιών και μπορεί να μεταφερθεί από το ένα ζευγάρι στο άλλο, ανάλογα με το τι θέλουμε να φορέσουμε.


Το Εθνικό Συμβούλιο Επιστημών και Τεχνολογίας της Κένυας έχει χρηματοδοτήσει μέχρι στιγμής το πρότζεκτ με 6.000 δολάρια.


Ο 24χρονος εφευρέτης έχει κατοχυρώσει τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας για το κορδόνι – φορτιστή και σχεδιάζει σύντομα να διαθέσει το προϊόν στην αγορά στην τιμή των 46 δολαρίων και με 2,5 χρόνια εγγύηση.


econews.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!