Recents in Beach

Ξεκινάει το πρώτο ταξίδι για τον… Δία!

Μια ιστορικής σημασίας απόφαση πήρε η ESA, η Ευρωπαϊκή Αεροδιαστημική Υπηρεσία, η οποία έδωσε το πράσινο φως, για να πραγματοποιηθεί πρώτη φορά ταξίδι στον Δία!


Πρόκειται για τον μεγαλύτερο πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος και το ταξίδι υπολογίζεται να διαρκέσει 8 χρόνια.


Ο μη επανδρωμένος δορυφόρος, κόστους ενός δις ευρώ, θα εκτοξευθεί το 2022 και θα περάσει από τρεις ακόμα δορυφόρους του Δία: τον Γανυμήδη, την Καλλιστώ και την Ευρώπη.
Θα ψάξουν για εξωγήινους!


Μετά από πέντε χρόνια… περισυλλογής οι υπεύθυνοι της ΕSA αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν το μεγαλεπίβολο πρόγραμμα, για να διαπιστωθεί αν υπάρχει ζωή έξω από την Γη.
Παρόλο που και οι τρεις δορυφόροι στο εσωτερικό τους καλύπτονται από πάγο, ωστόσο ενδέχεται να υπάρχουν αχανείς ωκεανοί από κάτω.


Στο εγχείρημα υπάρχει περίπτωση να συμμετέχει και η NASA, αφού μετά τις περικοπές στην χρηματοδότηση έχουν ανασταλεί πολλά από τα προγράμματα της.


Ποιος είναι ο… Δίας;


Ο Δίας είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος με μάζα 318 φορές όσο η Γη.


Εντοπίστηκε από τους Ρωμαίους και ο Γαλιλαίος το 1610 εντόπισε τους 4 δορυφόρους του. Η ατμόσφαιρα του αποτελείται κυρίως από υδρογόνο, ενώ έχουν επίσης ανιχνευθεί ήλιο, μεθάνιο και αμμωνία. Η θερμοκρασία του παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις από τους -125 βαθμούς Κελσίου μέχρι τους 17.


star.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!