Recents in Beach

Διαστημική και ανανεώσιμη... "ΔΕΗ"

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Strathclyde στην Γλασκόβη της Σκοτίας υποστήριζαν ότι ένα πλήθος μικρών ρομποτικών σκαφών θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία επικίνδυνων για τη Γη αστεροειδών.


Οι ίδιοι ερευνητές επανέρχονται υποστηρίζοντας μια ακόμη επαναστατική ιδέα. Την χρήση μικροσκοπικών δορυφόρων οι οποίοι θα μεταδίδουν στη Γη ενέργεια ικανή να καλύψει ανάγκες ολόκληρων πόλεων!


Το TechNews έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν για τεχνολογίες εκμετάλλευσης της ηλιακής ακτινοβολίες. Σήμερα σας παρουσιάζουμε την πολύ επαναστατική και πολλά υποσχόμενη τεχνολογία που προτείνει η ερευνητική ομάδα του καθηγητή κου. Massimiliano Vasile, του Τμήματος Μηχανολογίας και Αεροναυπηγικής του πανεπιστημίου της Γλασκόβης. 


Οι "ηλιακοί δορυφόροι" είναι μικροσκοπικοί δορυφόροι οι οποίου θα έχουν την δυνατότητα να συλλέγουν την ηλιακή ακτινοβολία και στη συνέχεια να τη στέλνουν μέσω τεχνολογιών laser ή μικροκυμάτων στη Γη, όπου τελικά θα γίνεται η μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική.


Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί επιτυχημένες δοκιμές. Με σημερινά στοιχεία και όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, θα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτροδότησης περιοχών που έχουν υποστεί καταστροφές και θα έχει καταρρεύσει το δίκτυο (ενσύρματης) ηλεκτροδότησης ή απομονωμένες περιοχές στις οποίες είναι δύσκολη και δαπανηρή η εγκατάσταση ηλεκτικού δικτύου.


Το εν λόγω πρόγραμμα ονομάζεται SAM (Self-infalting Adaptable Membrane)και σύμφωνα με τους ερευνητές οι δορυφόροι θα μιμούνται την φυσική κυτταρική δομή και λειτουργία των ζωντανών οργανισμών.


Με αυτόν τον τρόπο λύνονται δυο πολύ σημαντικά και κρίσιμα προβλήματα. Το ένα είναι ότι μπορεί να γίνεται αδιάλειπτη εκμετάλλευση της ηλιακής ακτινοβολίας χωρίς να περιοριζόμαστε από τη νύχτα. Το δεύτερο είναι ότι πάνω στη Γη συνήθως είναι δύσκολο ή και οικονομικά απαγορευτικό να γίνεται μεταφορά της ενέργειας από τις περιοχές υψηλής ηλιακής κάλυψης, όπως πχ από τη Σαχάρα, στα μεγάλα αστικά κέντρα δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά.


technolnews.blogspot.com


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!