Recents in Beach

Χειρισμός του υπολογιστή με αναγνώριση κίνησης

Μία πρωτοποριακή συσκευή από μία αμερικανική εταιρεία, που υπόσχεται να κάνει την περιήγηση και τον χειρισμό στον υπολογιστή πραγματικό παιχνίδι. Το όνομα της συσκευής είναι Leap 3D motion control system και μας δίνει τη δυνατότητα με μια κίνηση του χεριού να μετακινούμε εικονίδια στην οθόνη του υπολογιστή μας, ενώ μπορούμε να κρατάμε σημειώσεις ή να γράφουμε σε ένα έγγραφο κι όλα αυτά χωρίς καν να την ακουμπάμε.


Σε πολλούς θυμίζει το Kinect της Microsoft, με τη Leap Motion να ισχυρίζεται πως το Leap 3D motion control system ανιχνεύει τις κινήσεις με απόλυτη ακρίβεια και συγκεκριμένα είναι μέχρι και 200 φορές πιο ακριβής από οποιαδήποτε άλλη συσκευή διαθέσιμη αυτή τη στιγμή στην αγορά.


Το μέγεθος της συσκευής δεν είναι μεγαλύτερο από αυτό ενός USB stick και συνδέεται με τον υπολογιστή του χρήστη μέσω της θύρας USB, ενώ όταν συνδεθεί, εγκαθιστά το απαραίτητο λογισμικό κι από κει και πέρα, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα swipe από πλευράς του χρήστη.


Η Leap Motion δήλωσε ότι γνωρίζει ότι «φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ωστόσο, σε αυτό ακριβώς ειδικευόμαστε». «Η Leap αντιπροσωπεύει έναν εντελώς νέο τρόπο αλληλεπίδρασης με τους υπολογιστές σας. Δημιουργεί ένα τρισδιάστατο χώρο αλληλεπίδρασης, είναι πιο ακριβές από ένα ποντίκι, τόσο αξιόπιστο όσο ένα πληκτρολόγιο και πιο ευαίσθητο από μια οθόνη αφής», προσθέτει.


Μάλιστα, η εταιρεία επισημαίνει ότι η παραπάνω τεχνολογία δεν κατασκευάστηκε για να περιοριστεί η χρήση της αποκλειστικά στους υπολογιστές, αλλά να είναι συμβατή με Smartphones, tablets, αυτοκίνητα και ψυγεία.


Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει στην ιστοσελίδα της Leap Motion και η διάθεση στην αγορά θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2012. Η τιμή του έχει οριστεί περίπου στα 86 ευρώ.


e-go.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!