Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πτώση αστεροειδών μπορεί να εξαφανίσουν ολόκληρες χώρες! Στο κόκκινο η Ιταλία...

Και αν είναι στο κόκκινο η Ιταλία... όπως και να το δούμε η Ελλάδα θα είναι στην καλύτερη περίπτωση στο πορτοκαλί. Τουλάχιστον βέβαια (για να χαριτολογήσουμε λίγο μέρες που είναι) αυτό θα οδηγούσε σε ακαριαίο θάνατο σε αντίθεση με την οικονομική κρίση που μας οδηγεί σε αργό και βασανιστικό.


Έρευνα έδειξε ότι υπάρχουν 47.000 «δυνητικά επικίνδυνοι» αστεροειδείς με διάμετρο μεγαλύτερη των 100 μέτρων οι οποίοι βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη γη και σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς «πέσει» στην ατμόσφαιρα της γης είναι πιθανό να καταστρέψουν μεγάλες περιοχές ή ακόμα και χώρες, σύμφωνα με το iefimerida.gr.


Βάσει των μετρήσεών τους μάλιστα εάν υπάρξει πτώση πολλών αστεροειδών την ίδια περίοδο τότε ίσως αλλάξει ακόμα και ο χάρτης της γης. Σε τέτοιο συμπέρασμα οι επιστήμονες κατέληξαν με βάση τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τον ερευνητικό καθετήρα WISE.


Δέκα χώρες βρίσκονται πλέον σε κόκκινο συναγερμό καθώς εκτιμάται ότι ακριβώς εκεί θα γίνει η μεγαλύτερη καταστροφή. Η Ελλάδα πάντως δεν βρίσκεται ανάμεσά τους αλλά η γειτονική Ιταλία είναι μία από τις υποψίες προς…. αφανισμό.


Οι 10 χώρες που κινδυνεύουν περισσότερο: Κίνα, Ινδονησία, Ινδία, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Φιλιππίνες, Ιταλία, Βρετανία, Βραζιλία, Νιγηρία.


Είναι η πρώτη φορά που οι επιστήμονες μιλούν για καταστροφές από πιθανή πτώση αστεροειδών σε συγκεκριμένες χώρες, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι ακόμη και οι περιοχές που δεν καταστραφούν ολοσχερώς θα πάθουν τόσο μεγάλες ζημιές που δεν θα είναι δυνατόν να ανακάμψουν ποτέ.


«Επειδή κάποιοι αστεροειδείς υπάρχει πιθανότητα να πλησιάσουν πολύ την γη, η έρευνά μας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τις επόμενες γενιές και την ρομποτική εξερεύνηση», δήλωσε γη Εϊμι Μάινζερ, υψηλόβαθμο στέλεχος της NASA στην Καλιφόρνια.


Η ίδια έρευνα επισημαίνει ότι η σύσταση των αστεροειδών μπορεί να είναι πέτρινη, μεταλλική ή από γρανίτη. Πληροφορία σημαντική για την αξιολόγηση των δυνητικών κινδύνων της πτώσης διαστημικών βράχων στη γη.


Η σύσταση των βράχων είναι πολύ σημαντικό στοιχείο επειδή δίνει την ευκαιρία στους ερευνητές να υπολογίσουν πόσο εύκολα θα πάρουν φωτιά μόλις μπουν στην ατμόσφαιρα της γης, επομένως πόσο γρήγορα μπορεί να διαλυθούν προκαλώντας μικρότερη καταστροφή.


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!