Recents in Beach

"Αόρατη" η τηλεόραση του μέλλοντος

Η συσκευή θα διαθέτει διάφανη οθόνη που θα «εξαφανίζεται» κατά την απενεργοποίησή της.


Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί πώς θα είναι οι οικιακές συσκευές του μέλλοντος και πώς θα μπορούσαν παρά τη σχεδιαστική τους «ανυπαρξία» να εξακολουθούν να είναι λειτουργικές;


Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σχέδια για μια τέτοια «αόρατη» συσκευή - για την ακρίβεια για μια τηλεόραση που έρχεται από το μέλλον - ανήκει στον Μάικλ Φρίμπε και στην εταιρεία Loewe. Η Invisio, όπως ονομάζεται, διαθέτει υπέρλεπτη διάφανη οθόνη τεχνολογίας TOLED – η οποία υπάρχει ήδη αλλά για την ώρα δεν έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ενός δέκτη τέτοιου μεγέθους.


Διαφάνεια με υψηλή ποιότητα εικόνας
Σύμφωνα με το επαναστατικό concept, που ξεχώρισε στον διαγωνισμό σχεδίου iF 2011 (iF Concept Design competition) η τεχνολογία της οθόνης επιτρέπει στη συσκευή να γίνεται «αόρατη» κατά την απενεργοποίησή της, προσφέροντας ένα διακριτικό αισθητικά αποτέλεσμα στον χώρο.


«Ως η πρώτη τηλεόραση του είδους, η Loewe Invisio παρουσιάζει την τεχνολογική καινοτομία μέσα από τον συνδυασμό της συμβατικής τεχνολογίας LCD και της νέας τεχνολογίας TOLED. Κάτι τέτοιο μας επιτρέπει τη δημιουργία μιας οθόνης που προσφέρει πραγματική εικόνα με πλούσια χρώματα και δυνατή αντίθεση. Οταν μάλιστα η τηλεόραση λειτουργεί δεν θα μπορούμε να δούμε τι κρύβεται πίσω από την οθόνη» εξηγεί ο ίδιος ο σχεδιαστής.




tovima.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!