Recents in Beach

Honda Smart Home System: Ένα ενεργειακά "έξυπνο σπίτι" από την Honda

H πιλοτική αυτή κατασκευή βρίσκεται στη Saitama της Ιαπωνίας. Φωτοβολταϊκά πάνελ, αέριο, μπαταρίες και ένα ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης της ροής ενέργειας του σπιτιού συνθέτουν τις παροχές του Honda Smart Home System (HSHS). Μάλιστα το σπίτι δίνει τη δυνατότητα παροχής ενέργειας για διαμονή και μετακίνηση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως φυσικές καταστροφές κλπ.


Το έξυπνο σπίτι διαθέτει συστήματα ελέγχου που ελέγχουν πλήρως την ζήτης και παροχή της ενέργειας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην βέλτιστη διαχείριση της ενέριεας όπως στη θέρμανση, στο ζεστό νερό, στον φωτισμό κ.α. αξιοποιώντας παράλληλα την ενέργεια των οχημάτων.


Το HSHS κάνει χρήση φωτοβολταϊκών CIGS (thin film), μαι επαναφορτιζόμενη μονάδα - μπαταρία, οικιακή μονάδα συμπαραγωγής με κινητήρα καύσης αερίου για κάλυψη αναγκών, σύστημα ζεστού νερού και το Smart e Mix Manager.


To Smart e Mix Manager είναι η καρδιά του έξυπνου σπιτιού και αποτελεί το κέντρο ελέγχου και διαχείρισης της ενέργειας. Το σύστημα αυτό ενημερώνεται ηλεκτρονικά για τη χρήση ενέργειας κάθε συσκευής, δίνει εντολή για αποθήκευση ενέργειας για έκτακτη ανάγκη και μειώνει με τον τρόπο που κάνει τη διαχείρισης τις εκπομπές CO2 από το σπίτι.


Λειτουργία
Η Honda θα εξακριβώσει το μέγεθος απόδοσης παραγωγής ενέργειας μιας νέας μονάδας ηλιακής κυψέλης CIGS που είναι υπό ανάπτυξη και εξέλιξη (CIGS = Copper, Indium, Gallium, Selenium: Χαλκός, Ίνδιο, Γάλλιο, Σελήνιο).


Με βάση την ανάλυση που κάνει το Smart e Mix Manager, εξάγει ολοκληρωμένα συμπεράσματα για την επίτευξη της βέλτιστης απόδοσης του λόγω νοικοκυριού. Τέτοιες πληροφορίες θα εμφανίζονται στην οθόνη του σπιτιού και ο χρήστης θα μπορεί να επιλέγει το πρόγραμμα που θα ελαχιστοποιεί το ύψος του λογαριασμού της Εταιρείας Παραγωγής Ηλεκτρισμού με βάση τα τελευταία δεδομένα από τους λογαριασμούς αερίου και ηλεκτρισμού. Παρέχει επίσης την δυνατότητα στον ένοικο να αναθέτει τον έλεγχο στο Smart e Mix Manager ώστε να ελαχιστοποιεί τις εκπομπές CO2 σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα της βασικής μονάδας εκπομπών CO2.


Ο χρήστης της οθόνης πληροφοριών θα μπορεί να τη χειρίζεται μέσω ασύρματου δικτύου (Wireless LAN) ενώ εκτός σπιτιού θα έχει επίσης τη δυνατότητα να ενημερώνεται και ννα το χειρίζεται μέσω της τεχνολογίας Honda Internavi χρησιμοποιώντας σύστημα πλοήγησης αυτοκινήτου ή ενός smart phone.


technolnews.blogspot.com


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!