Recents in Beach

ΗΠΑ: Κατασκευάζουν ηλεκτρονικά πουλιά (video)

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σχεδιάζουν ηλεκτρονικά οχήματα που θα ίπτανται όπως τα πραγματικά πουλιά και πραγματικά έντομα.


Στο Ερευνητικό Εργαστήριο της Πολεμικής Αεροπορίας (AFRL USA) στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα video στο οποίο παρουσιάζεται η χρησιμότητα που θα έχουν αυτά τα ηλεκτρονικά ιπτάμενα οχήματα μικροκλίμακας (MAV - Micro Aerial Vehicles).


Στόχος των επιστημόνων του AFRL είναι να αναπτύξουν ένα MAV σε μέγεθος πουλιού μέχρι το 2015 και ένα MAV σε μέγεθος εντόμου μέχρι το 2030. Το πρώτο σχεδιάζεται να κατευθύνεται από ένα μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα το οποία θα βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση κι θα είναι πλήρως αυτόνομο. Το MAV θα μπορεί να είναι ημι-αυτόνομο μέχρι και μια ολόκληρη εβδομάδα, έχοντας τη δυνατότητα της χρήσης της ηλιακής ακτινοβολίας για ενέργεια.


Σκοπός της κατασκευής αυτών των μικρο-οχημάτων είναι η παρακολούθηση εχθρικών στόχων, εγκαταστάσεων και υπόπτων με απόλυτη μυστικότητα, η καταγραφή εικόνων από εξωτερικές και εσωτερικές περιοχές, ο εντοπισμός όπλων μαζικής καταστροφής και πολλά άλλα.


Η χρήση βέβαια της υψηλής τεχνολογίας έχει πάντα και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Απ΄την άλλη λοιπόν η χρήση της τεχνολογίας των ιπτάμενων μικρο-οχημάτων σε ειρηνική περίοδο είναι σαφώς παράνομη καθώς παραβιάζει τα δικαιώματα της προσωπικής ζωής του ανθρώπου.


Δείτε το video:



technolnews.blogspot.com


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!