Recents in Beach

Ένα ποτάμι φωτός στην Ιαπωνία (video)

Μοναδικό θέαμα είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν πριν λίγες μέρες όσοι βρέθηκαν στον ποταμό Σουμίντα στο Τόκιο της Ιαπωνίας, όπου πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Χοτάρου. Χοτάρου στα γιαπωνέζικα σημαίνει πυγολαμπίδα, κάτι που εξηγεί και την σκέψη των καλλιτεχνών που επιμελήθηκαν το φαντασμαγορικό αυτό θέαμα. Εκατό χιλιάδες αυτόφωτες σφαίρες LED που έπλεαν στον ποταμό δημιούργησαν απίστευτη αίσθηση.


Τα φωτάκια φορτίζονταν κατά τη διάρκεια της μέρας μέσω ενός μικροσκοπικού ηλιακού συλλέκτη και το βράδυ μεταμορφώνονταν σε γαλάζιες λαμπερές σφαίρες μέσα στον ποταμό, παρουσιάζοντας ένα μαγικό τοπίο.


Το θέαμα ήταν κομμάτι μιας εικαστικής εγκατάστασης με τίτλο «Hikari no Symphony» («Συμφωνία του Φωτός»), η οποία περιελάμβανε τον φωτισμό κι άλλων σημείων της πρωτεύουσας και συναυλία της τραγουδίστριας της ποπ Καόρι Μοτσίντα.


Όσο για το αν η πρωτότυπη αυτή κίνηση επιβάρυνε με οποιονδήποτε τρόπο το περιβάλλον, η απάντηση της Panasonic που διοργάνωσε την τελετή είναι κατηγορηματικά αρνητική, καθώς τα φώτα λειτουργούν αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια.


Εξάλλου, η εταιρεία φρόντισε να απομακρύνει όλα τα φωτάκια με ένα τεράστιο δίχτυ και, όπως ανακοίνωσε, θα τα ξαναχρησιμοποιήσει.


Παρακολουθήστε το video:

technolnews.blogspot.com


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!