Recents in Beach

Απαγόρευση στο «βλάσφημο» Τwitter στο Πακιστάν

Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει «βλασφημία» ένα θέμα στο Twitter απαγορεύοντας την πρόσβαση σε αυτό.


Το TechNews σας είχε μεταφέρει σε παλαιότερη ανάρτηση τις ενοχλήσεις του Ισλαμικού κόσμου σε αντίστοιχες γελοιογραφίες. Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι από την άλλη πλευρά γελοιογραφίες χριστιανικών εμβλημάτων, Αγίων, του Χριστού κλπ που συμβαίνουν καθημερινά και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, ελάχιστες φορές έχουν θορυβήσει τους εκπροσώπους των χριστιανικών εκκλησιών.


Από νωρίς το πρωΐ σήμερα, η πακιστανική κυβέρνηση έθεσε υπό απαγόρευση το Twitter, σε όλη την επικράτειά της, αποφασίζοντας ότι «αποτελεί βλασφημία» ένα από όλα τα θέματά του -σύμφωνα με τη δήλωση που έκανε, στο Γαλλικό πρακτορείο, ένα ανώτερο στέλεχος στο υπουργείο των Τηλεπικοινωνιών. «Η σχετική εντολή δόθηκε νωρίτερα από το υπουργείο Πληροφοριών και Τεχνολογίας, σε εμάς έγινε απλά η κοινοποίηση της εντολής αυτής . Αποφασίστηκε ότι ένα θέμα, που έχει σήμερα το Twitter, αποτελεί βλασφημία», δήλωσε ο Μοχάμεντ Γιούνις Χαν. Κληθείς να γίνει σαφέστερος, απάντησε ότι «ένας διαγωνισμός γελοιογραφιών του Προφήτη Μωάμεθ και όλα τα συναφή με τη διοργάνωσή του» κρίθηκε από την κυβέρνηση ότι «αποτελούν βλασφημία».


Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια του 2008 οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν μπροστά από την πρεσβεία της Δανίας στο Ισλαμαμπάντ από έκρηξη βόμβας, για την οποία ευθύνη ανέλαβε η Αλ Κάιντα. Στη Δανία είχαν δημοσιευθεί τη χρονιά εκείνη πολλές γελοιογραφίες του Προφήτη Μωάμεθ, που η οποιαδήποτε απεικόνισή του είναι, για τη μουσουλμανική θρησκεία, απολύτως απαγορευμένη.


technolnews.blogspot.com και ΑΜΠΕ


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!