Recents in Beach

Σαν να έκανε "copy - paste" ο Θεός: Ηλιακό σύστημα «καρμπόν» με το δικό μας

Για πρώτη φορά επιστήμονες από τις ΗΠΑ ανακάλυψαν και ερευνούν ένα άστρο παρόμοιο με τον ήλιο γύρω από το οποίο έχει δημιουργηθεί ένα πλανητικό σύστημα όμοιο με το δικό μας.


Πρόκειται για το άστρο Kepler-30 που βρίσκεται σε απόσταση χιλίων ετών φωτός από εμάς και είναι πανομοιότυπο με τον ήλιο. Μέχρι σήμερα στα ηλιακά συστήματα που έχουν εντοπιστεί στο Σύμπαν οι πλανήτες είναι κατά βάση γίγαντες αερίου που κινούνται πολύ κοντά στο μητρικό τους άστρο. 


Οι επιστήμονες του MIT διαπίστωσαν την ύπαρξη τριών πλανητών που κινούνται γύρω από το άστρο. Στο δικό μας ηλιακό σύστημα η τροχιά των πλανητών ευθυγραμμίζεται με τον ισημερινό του ήλιου. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο πλανητικό σύστημα του Kepler-30. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature».

Μπορεί το συγκεκριμένο σύστημα να είναι αρκετά μικρό αφού διαθέτει (μέχρι στιγμής) μόλις τρεις πλανήτες, αλλά είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται πλανήτες που έχουν διάταξη και τροχιά παρόμοια με εκείνη των πλανητών στο δικό μας ηλιακό σύστημα. Η ανακάλυψη είναι σημαντική αφού δείχνει ότι ηλιακά συστήματα σαν το δικό μας υπάρχουν διάσπαρτα στο Σύμπαν και άρα αυξάνονται οι πιθανότητες να υπάρχουν σε αυτά κάποιοι πλανήτες με συνθήκες ευνοϊκές για την ανάπτυξη και τη διατήρηση της ζωής.


technolnews.blogspot.com 


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!