Recents in Beach

FIAT: Η πιο "φιλική" προς το περιβάλλον αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη

Η Fiat αναδείχθηκε ως η πλέον φιλική προς το περιβάλλον αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη για το 2009 πετυχαίνοντας ρεκόρ χαμηλότερου μέσου όρου εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα για τα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν κατά το πρώτο μισό του 2010. 

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος διατηρεί την ηγετική του θέση στον τομέα στης βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς συμπεριλήφθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στους παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς δείκτες Βιώσιμης Ανάπτυξης - Dow Jones Sustainability Index (DJSI).
Συγκεκριμένα, η Fiat σημείωσε μέσο όρο εκπομπών CO2 123.5 γρ./χλμ, το οποίο είναι το χαμηλότερο για τα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν κατά το πρώτο μισό του 2010 ανάμεσα στις δέκα αυτοκινητοβιομηχανίες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη σημαίνει ότι η Fiat είναι ο μοναδικός όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ευρώπη, που βρίσκεται ήδη κάτω από τη μέση ευρωπαϊκή τιμή των 130 γρ./χλμ. που έχει οριστεί για το 2015, έχοντας ήδη επιτύχει την τιμή των 123.5 γρ./χλμ. Το ρεκόρ επιβεβαιώθηκε από την εταιρεία JATO, επικεφαλής παγκοσμίως στις συμβουλευτικές υπηρεσίες και την έρευνα στον τομέα του αυτοκινήτου, η οποία δραστηριοποιείται σήμερα σε περισσότερες από 40 χώρες.
Παράλληλα, ο Όμιλος της Fiat ? πιστός στη δέσμευσή του για συνεχή βελτίωση της πολιτικής βιώσιμης ανάπτυξης που εφαρμόζει ? εδραίωσε περαιτέρω την ηγετική του θέση στο δείκτη DJSI εξασφαλίζοντας συνολική βαθμολογία 93/100, σε σύγκριση με το μέσο όρο 70/100 που έλαβαν οι εταιρείες του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Τα φιλικά προς το περιβάλλον αποτελέσματα της Fiat προκύπτουν από τη χάραξη μιας μακροπρόθεσμης και σωστά στοχευμένης στρατηγικής, η οποία βασίζεται σε δύο άξονες: Ο πρώτος αφορά την εφαρμογή τεχνολογικών καινοτομιών στα αυτοκίνητα του Ομίλου, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται ο πρωτοποριακός δικύλινδρος κινητήρας TwinAir (85HP) όπου σύντομα θα λανσαριστεί και στην Ελλάδα στο FIAT 500, το αυτοκίνητο με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 (92 gr/km η αυτόματη έκδοση / 95 gr/km η απλή με μηχανικό κιβώτιο) ανάμεσα στα 20 αυτοκίνητα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη. Ο δεύτερος άξονας αφορά στην συνολική προσπάθεια που πραγματοποιείται από τη Fiat με σκοπό την ευαισθητοποίηση των οδηγών για τα οφέλη της βιώσιμης ανάπτυξης και την ενθάρρυνσή τους για υπεύθυνη και οικολογική οδήγηση.
Οι Παγκόσμιοι και Ευρωπαϊκοί Δείκτες DJSI αποτελούν τους πιο έγκυρους μετοχικούς δείκτες, στους οποίους δικαίωμα να εισαχθούν έχουν μόνο όσες εταιρείες κρίνονται κορυφαίες στην κατηγορία τους όσον αφορά τη βιώσιμη διαχείριση των εργασιών τους.
imerisia.gr