Recents in Beach

Νανοτεχνολογία για τον καθαρισμό του πόσιμου νερού

Οι μισοί από τους ασθενείς νοσοκομείων στον αναπτυσσόμενο κόσμο υποφέρουν από την αποχέτευση και άλλες μολυσματικές ασθένειες που σχετίζονται με το νερό.


Η έλλειψη πρόσβασης σε καθαρό νερό εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πρόβλημα για εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά οι νέες εξελίξεις στον τομέα της νανοτεχνολογίας και η κατασκευή ενός φίλτρου νερού που μοιάζει με ένα ταπεινό φακελάκι θα μπορούσαν να αποδειχθεί αποτελεσματικό. Το "teabag" φίλτρο είναι δημιούργημα του καθηγητή Cloete στο Stellenbosch University. Είναι σχεδιασμένο για να ταιριάζει στο λαιμό και έχει μέγεθος σαν ένα μπουκάλι νερό, που σημαίνει ότι είναι εύκολο. « Ο πιο εύκολος τρόπος για να απεικονίσουμε το φίλτρο είναι να σκεφτούμε μια κανονική τσάντα τσαγιού», δήλωσε ο Cloete.
«Το εξωτερικό του σάκου είναι ντυμένο με πολυμερές που περιλαμβάνει ένα βιοκτόνο, που σημαίνει ότι είναι ικανό να σκοτώσει τα βακτηρίδια σε δύο λίτρα νερό. Δεν έχουμε βρει ακόμα ένα βακτηρίδιο, δεν μπορεί να σκοτώσει. « Είναι εύκολο να θυμάστε. Μία τσάντα, ένα λίτρο"

Το νερό είναι πολύ βαριά μολυσμένο με εκατομμύρια βακτηρίδια ανά χιλιόλιτρο. Ο καθηγητής Cloete εργάζεται αυτή τη στιγμή με τους κατασκευαστές μηχανημάτων στη Δημοκρατία της Τσεχίας και ελπίζει να έχει κυκλοφορήσει στην μαζική αγορά μέχρι το Φεβρουάριο του 2011.

Ο ίδιος λέει ότι έχει πλημμυρίσει με αιτήματα από τις ΜΚΟ για να διανεμηθούν τα φακελάκια τσαγιού σε διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο.