Recents in Beach

Airbus 2050: Το αεροπλάνο του μέλλοντος (Pics)

Μοιάζει σαν να βγήκε από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, όμως το Airbus 2050 αποτελεί μέρος των προσεχών σχεδίων της εταιρίας αεροσκαφών Airbus.Ένα χρόνο πριν έγιναν τα αποκαλυπτήρια ενός πραγματικά επαναστατικού αεροπλάνου της Airbus με μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και τον ελάχιστο δυνατό θόρυβο. Σήμερα οι σχεδιαστές της εταιρίας έρχονται να προσθέσουν σε αυτό το αεροσκάφος τον τέλειο συνδυασμό τεχνολογίας και πολυτέλειας.
Η πρώτη καινοτομία που προτείνει το Airbus 2050 είναι την κατάργηση των μέχρι σήμερα διαχωρισμών των θέσεων. Με άλλα λόγια, ξεχάστε την οικονομική, την πρώτη και την business class, και υποδεχτείτε τις 3 ολοκαίνουργιες «ζώνες»: Αναζωογόνησης για χαλάρωση, προσομοίωσης για δραστηριότητες και έξυπνης τεχνολογίας για όσους θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν στον αέρα ό, τι και στο έδαφος. Πιο αναλυτικά, ολόκληρη η καμπίνα διαθέτει έξυπνα βιομετρικά καθίσματα με τη δυνατότητα προσομοίωσης στο σώμα του κάθε επιβάτη για την απόλυτη χαλάρωση κατά τη διάρκεια της πτήσης. Για όσους πάλι δεν θέλουν να κάθονται, υπάρχουν οι χώροι προσομοίωσης όπου ο επιβάτης μπορεί να απασχοληθεί με όλων των λογιών τις δραστηριότητες όπως για παράδειγμα να παίξει γκολφ. Όσο για τους πολυάσχολους που δεν θέλουν να περνάει ούτε λεπτό ανεκμετάλλευτο, στο Airbus 2050 θα έχουν τεχνολογία αιχμής για τηλεσυνδιασκέψεις.

Όλα αυτά κάτω από το εντυπωσιακό κέλυφος της ατράκτου το οποίο αποτελείται από μία ειδική μεμβράνη ικανή να ελέγχει τη θερμοκρασία της καμπίνας, ενώ μετατρέπεται σε διάφανη με το πάτημα ενός κουμπιού.
Μπορεί το συγκεκριμένο αεροσκάφος να μην είναι έτοιμο για αρκετά χρόνια ακόμα (γύρω στα 40 υπολογίζεται), η δυνατότητα, όμως, να έχει κανείς στην κυριολεξία τον ουρανό με τα’ άστρα, ενώ κάθεται αναπαυτικά την απολύτως προσωπική του θέση, θεωρούμε ότι αξίζει την αναμονή.








thea.gr