Recents in Beach

Πέρα από το 3D: Δουλεύοντας «μέσα» στην οθόνη του Η/Υ! (video)

Η σειρά επιστημονικής φαντασίας Star Trek έρχεται όλο και πιο κοντά μας, ή μάλλον μένει... πίσω. O λόγος για ένα νέο project της Microsoft, που μελλοντικά μπορεί να φέρει ριζικές αλλαγές στον τρόπο που εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε βελτιώνοντας σημαντικά τη διαδραστικότητα με τον υπολογιστή μας πέρα από το σημερινό συμβατικό concept του 3D.


Επί δεκαετίες χρησιμοποιούμε τους υπολογιστές με τον ίδιο τρόπο. Φανταστείτε πόσο ευκολότερο, διασκεδαστικότερο και παραγωγικότερο θα ήταν να χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για την επεξεργασία των δεδομένων, μεγεθύνοντας, μικραίνοντας και μεταλλάσσοντας τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σα να τα κρατάμε στα χέρια μας.


Οι ερευνητές της Microsoft Applied Sciences Group Τζίνχα Λι και Κέιτι Μπουλανζέ έχουν ήδη κατασκευάσει ένα πρωτότυπο που έχουν ονομάσει See Through 3D Desktop στο οποίο ο χρήστης απλώνει τα χέρια του πίσω από την οθόνη προκειμένου να αλληλεπιδράσει με τα αντικείμενα σε έναν εικονικό 3D χώρο χωρίς απλώς να παρακολουθεί παθητικά στερεοσκοπικές απεικονίσεις. Η προοπτική βάθους και ο τρόπος χειρισμού των δεδομένων δίνει στον χρήστη την αίσθηση ότι εργάζεται μέσα στην οθόνη μετά από ελάχιστη μόνο ώρα εφαρμογής της τεχνολογίας.


Για την υλοποίηση του project, χρησιμοποιείται μια διάφανη οθόνη OLED και μια τροποποιημένη έκδοση του Kinect, της υπάρχουσας τρισδιάστατης τεχνολογίας ανίχνευσης κίνησης για την κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών Χbox 360 η οποία διαθέτει κάμερα με αισθητήρα βάθους.


Πάντως, η τεχνολογία βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο και είναι άγνωστο πότε θα είναι ώριμη προς διάθεση στο ευρύ κοινό. Ίσως να τη δούμε με το λειτουργικό σύστημα της Μicrosoft Windows 9...


Το βίντεο:



.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!