Recents in Beach

Η τελευταία πτήση του Discovery... με Boeing! (video)




Με μια πτήση πάνω από την Ουάσιγκτον αποχαιρέτισε για πάντα χθες την ενεργό δράση και πήρε τη θέση του εκθέματος σε μουσείο το ιστορικό διαστημικό λεωφορείο Discovery. Στην «τελευταία του κατοικία», που είναι το παράρτημα του Εθνικού Μουσείου Αέρος και Διαστήματος στο Σαντίλι της Βιρτζίνια, το μετέφερε ένα ειδικά τροποποιημένο αεροσκάφος B-747 της NASA που απογειώθηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα.


Ένα ειδικά τροποποιημένο αεροσκάφος B-747 της NASA μετέφερε το Discovery στο Εθνικό Μουσείο Αέρος και Διαστήματος στο Σαντίλι της Βιρτζίνια


Στη διαδρομή και λίγο πριν προσγειωθεί στον διάδρομο του διεθνούς αεροδρομίου Ντάλες της Βιρτζίνια, το αεροσκάφος με το διαστημικό λεωφορείο από πάνω του, σε ένδειξη τιμής έκανε βουτιά στον αέρα και πέρασε σε χαμηλό ύψος πάνω από την Ουάσιγκτον. Αύριο αναμένεται η επίσημη τελετή για την άφιξη του Discovery στο Μουσείο.


Το παροπλισμένο πλέον Discovery είναι το παλιότερο από τα τρία διαστημικά λεωφορεία που μέχρι πρότινος είχε η NASA (το Challenger και το Columbia είχαν καταστραφεί το 1986 και το 2003 αντίστοιχα).


Η τελευταία του αποστολή που ήταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2011. Η πρώτη του εκτόξευση είχε γίνει στις 30 Αυγούστου του 1984 και έκτοτε έχει πραγματοποιήσει συνολικά 39 αποστολές, μεταφέροντας 246 αστροναύτες, γεγονός που του εξασφαλίζει την πρωτιά όσον αφορά στις ημέρες επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων (352 ημέρες) και στην απόσταση που έχει διανύσει σε τροχιά η οποία φτάνει τα 241 εκατομμύρια χιλιόμετρα.


ethnos.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!