Recents in Beach

Τέλος εποχής για τα θρυλικά LADA (video)

Είναι πλέον οριστικό. Η ρώσικη αυτοκινητοβιομηχανία Avtovaz διέκοψε μετά από 30 χρόνια την παραγωγή του μοντέλου Lada 2107, που κυκλοφορούσε σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες με την ονομασία Nova.


Το τελευταίο αυτοκίνητο εγκατέλειψε τη μονάδα παραγωγής την Τρίτη, 17 Απριλίου, στην πόλη Ισέβσκ που βρίσκεται 1.300 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. Οι πωλήσεις του μοντέλου με το χαρακτηρστικό τετραγωνισμένο σχήμα κουτιού είχαν μειωθεί το τελευταίο διάστημα κατά 76%, αυτό όμως δεν ανατρέπει την εικόνα ενός διαχρονικά επιτυχημένου αυτοκινήτου.


Η παραγωγή του Lada 2107 ξεκίνησε το 1982 και -σε πείσμα των κακών κριτικών και σχολίων- γνώρισε αμέσως ανταπόκριση από το αγοραστικό κοινό, κυρίως εξαιτίας της χαμηλής τιμής του (τα τελευταία αυτοκίνητα πωλήθηκαν στην τιμή των 5.300 ευρώ). Την εποχή της μεγάλης ζήτησης κατασκευάζονταν στο εργοστάσιο της Avtovaz στο Τολιάτι περίπου 700.000 μοντέλα Nova τον χρόνο σε τετράθυρες εκδόσεις σεντάν και σε πεντάθυρες χάτσμπακ.


Το αυτοκίνητο βασιζόταν στο Fiat 124 και το τελευταίο δωδεκάμηνο παραγόταν στο Ισέβσκ, όπου θα κατασκευάζεται από τον Αύγουστο το νέο Lada Granta (βλέπε φωτό). Η Avtovaz ανανεώνει πλέον σταδιακά τη γκάμα της με την υποστήριξη του ομίλου Renault-Nissan, ο οποίος κατέχει το 25% της ρώσικης βιομηχανίας και επιδιώκει μία καλύτερη διείσδυση στην ανατολική και στην κεντρική Ευρώπη, όπου μετρά το όνομα Lada.





gazzetta.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!