Recents in Beach

Μηχανή και άνθρωπος, ένα κοινό μέλλον;

Η τεχνολογία τείνει να ενσωματωθεί στο ανθρώπινο σώμα σύμφωνα με τον καταξιωμένο εφευρέτη και «μελλοντολόγο» (futurist), Ρέι Κουρτσβέιλ. «Πάρτε για παράδειγμα τα εξαρτήματα smartphone που έχουν αναχθεί σε συνέχεια της παλάμης μας, κάποια στιγμή θα γίνουν ένα με το σώμα μας» υποστηρίζει ο κ Κουρτσβέιλ.


«Είμαστε ένας ανθρωπο-μηχανικός πολιτισμός. Όλοι έχουμε βελτιωθεί χάρη στην χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών» είπε μιλώντας σε ένα ακροατήριο 3.000 τη Δευτέρα. «Οι μηχανές είναι κομμάτι του εαυτού μας» πρόσθεσε.


«Αν μπορέσουμε να πείσουμε τους πολίτες ότι οι υπολογιστές διαθέτουν πολυπλοκότητα σκέψης... θα τους αποδεχτούμε ως ανθρώπινους» δήλωσε.


Πρωτοπόρος στον τομέα της αναγνώρισης ομιλίας, ο Κουρτσβέιλ είναι ίσως ο πιο γνωστός για το μπεστ-σέλερ του, «Η Μοναδικότητα είναι Κοντά», το οποίο προβλέπει ότι στο μέλλον θα το εξελίξουμε το σώμα μας με τη χρήση ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης.


«Δημιουργήσαμε αυτά τα εργαλεία για να επεκτείνουν την πρόσβασή μας», είπε - κάτι που ο άνθρωπος κάνει από τότε που πρωτοπήρε το ραβδί για να φτάσει ένα κλαδί δέντρου».


skai.gr