Recents in Beach

Microsof: Νέα τεχνολογία που μιμείται τη φωνή μας!

Ερευνητές της Microsoft κατάφεραν να δημιουργήσουν μία εφαρμογή, η οποία μεταφράζει μία λέξη σε κάποια άλλη γλώσσα αλλά με μία.. προσωπική πινελιά.


Συγκεκριμένα, αντί να μεταφράζει την λέξη με ρομποτική φωνή, το πρόγραμμα θα αναπαράγει την λέξη στον τόνο τον οποίο άκουσε ή έχει αποθηκευτεί. Η εφαρμογή υποστηρίζει 26 γλώσσες, μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα Αγγλικά, η Κινέζικη διάλεκτος Mandarin, Ισπανικά και Ιταλικά.


Προκειμένου να μπορέσει να χρησιμοποιήσει κανείς αυτό το πρόγραμμα, απαιτείται η δημιουργία μίας μουσικής βιβλιοθήκης με ήχους από την φωνή του. Η διαδικασία διαρκεί περίπου μία ώρα ενώ μετά την ολοκλήρωσή της, το σύστημα θα είναι σε θέση να διαβάσει οποιοδήποτε κείμενο και να το μεταφράσει σε μία άλλη γλώσσα με τη φωνή του κατόχου!


Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της νότιας Καλιφόρνια Shrikanth Narayanan, εξηγεί πως μία λέξη είναι ένα από τα πράγματα που λέει ένας άνθρωπος. Μεγάλο ρόλο παίζει και το πως το λέει κανείς αλλά και η έκφραση του ίδιου του ατόμου. Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της Microsoft στο Beijing, τα οποία αποτελούν το δεύτερο μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της εταιρίας.