Recents in Beach

Υπήρξαν τελικά τα Σόδομα και τα Γόμορρα;

Υπήρξαν τελικά τα Σόδομα και τα Γόμορρα, ή η αναφορά στη Βίβλο είναι συμβολική;


Πολλοί ψάχνουν τις δύο πόλεις που σύμφωνα με το θρύλο κατέστρεψε ο Θεός για να τιμωρήσει τους κατοίκους για τις αμαρτίες τους.


Πρώτοι ερεύνησαν το βυθό της Νεκράς Θάλασσας οι Ισραηλινοί. Έψαχναν κάποιους περίεργους σχηματισμούς που είχε εντοπίσει η NASA. Οι έρευνες σταμάτησαν καθώς η περιοχή ανήκε στα χωρικά ύδατα της Ιορδανίας.


Τώρα λοιπόν η Ιορδανία υπέγραψε με τη Ρωσία σύμφωνο για την έρευνα του βυθού με στόχο τον εντοπισμό των βιβλικών πόλεων. Οι Ρώσοι χρηματοδοτούν την έρευνα, ενώ οι Ιορδανοί προσφέρουν συμβούλους, στελέχη και ανθρώπινο δυναμικό.


Είναι μάλλον απίθανο να εντοπιστούν τα Σόδομα και τα Γόμορρα, όπως και να΄χει όμως η έρευνα του βυθού της Νεκράς Θάλασσας παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Γι΄αυτό και μία αμερικανική ομάδα υπό τον Steven Collins πρύτανη του College of Archaeology and Biblical History at Trinity Southwest University στο Albuquerque του Νέου Μεξικού κάνει ανασκαφές στη θέση Tell el-Hammam, για τον ίδιο σκοπό εδώ και πολύ καιρό.


Μάλιστα αν δώσετε 3000-5000 δολάρια μπορείτε να συμμετέχετε στις ανασκαφές και να μένετε σε καλά ξενοδοχεία της περιοχής. Οι Ιορδανοί θεωρούν ότι τα Σόδομα και τα Γόμορρα είναι στις ακτές Bab edh-Dhra και Numeira, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.


Τα αποτελέσματα της έρευνας Ρώσων και Ιορδανών επιστημόνων αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον όπως τονίζουν τα αραβικά μέσα ενημέρωσης.


pyles.tv


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!