Recents in Beach

Apollo 11: Από το διάστημα στα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού! (video)

Ένα κομμάτι ιστορίας -ή για να ακριβολογούμε- πέντε βρέθηκαν στα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού. Οι πυραυλοκίνητες μηχανές που ώθησαν το θρυλικό «Apollo 11» στην ιστορική πτήση του 1969, κατάληξη της οποίας ήταν να γίνει ο Νιλ Άρμστρονγκ ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε στη σελήνη, βρέθηκαν 42 χρόνια μετά. Τώρα, ένας ιδιώτης ετοιμάζεται να τις ανασύρει από το βυθό.


Ο εμπνευστής του σχεδίου ανάκτησης των μηχανών F-1 δεν είναι άλλος από τον άνθρωπο που έστησε το γνωστό σε όλους μας «Amazon», ο οποίος εκπληρώνει έτσι ένα παιδικό όνειρο που γεννήθηκε πριν 42 χρόνια, όταν σε ηλικία μόλις 5 ετών παρακολούθησε την εκτόξευση του διαστημοπλοίου από τον «Saturn V» τον πιο θηριώδη πύραυλο που έχει κατασκευαστεί ποτέ.


Ο δισεκατομμυριούχος Jeff Bezos, ο οποίος έχει και μια ιδιωτική εταιρεία μέσω της οποίας προσπαθεί να κάνει πραγματικότητα την πρώτη εμπορική διαστημική πτήση, αναγνωρίζει πάντως πως οι πύραυλοι συνεχίζουν να αποτελούν ιδιοκτησία της NASA.


«Εάν τελικά καταφέρουμε να ανασύρουμε έστω κι έναν από τους πέντε από το βυθό, φαντάζομαι πως και η ίδια η NASA θα προτιμούσε να τον εκθέσει στο κοινό ώστε ο καθένας να μπορέσει να δει τα μέσα με τα οποία ξεκίνησε αυτό το ονειρικό αυτό ταξίδι. Εφόσον βρεθούν τα χρήματα, μια καλή επιλογή θα ήταν το Μουσείο Πτήσης στο Σιάτλ», υποστήριξε ο Bezos, ο οποίος χρηματοδότησε τις έρευνες εντοπισμού των πυραύλων και διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχει λάβει ούτε ένα δολάριο από την αμερικανική κυβέρνηση.


Πάντως το εγχείρημα δεν αναμένεται να είναι καθόλου εύκολο, αφού οι πύραυλοι εντοπίστηκαν σε βάθος τεσσάρων χιλιομέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.


sport-fm.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!