Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Evacuated Tube Transport Technologies, Νέα Υόρκη – Πεκίνο σε δύο ώρες χωρίς πτήση!

Η ET3 (όχι το κανάλι) φιλοδοξεί να εκμηδενίσει τις αποστάσεις στον κόσμο, χωρίς να είναι απαραίτητο να μπει κανείς σε ένα αεροπλάνο. Η λύση βρίσκεται σε ένα γιγάντιο δίκτυο σωλήνων, μέσα στους οποίους θα μπορούν να ταξιδεύουν ειδικά τρένα maglev τα οποία επιταχύνονται με τη χρήση γραμμικών ηλεκτρικών μοτέρ μέχρι να φτάσει η κάθε κάψουλα στην επιθυμητή ταχύτητα ταξιδιού.


Ουσιαστικά οι κάψουλες δεν έχουν κινούμενα μέρη και τριβή, καθώς κινούνται σαν να πλέουν μέσα στο δίκτυο σωλήνων που θα έχουν διάμετρο 1.5 μέτρου. Οι κάψουλες θα μπαίνουν στο δίκτυο μέσα από ειδικά σημεία εισόδου σε σχετικά διαμορφωμένους σταθμούς. Η εκτιμώμενη ταχύτητα της κάψουλας θα φτάνει τα… (κρατηθείτε!) 5.400 km/h. Φανταστείτε ότι μιλάμε για μία κάψουλα που θα ζυγίζει περίπου 550 kg και θα απαιτεί περί τα 2.200 kWh ηλεκτρικής ενέργειας για να κάνει ένα ταξίδι.


Σε 2.5 λεπτά θα φτάνει στην τελική της ταχύτητα, ενώ η ET3.com, Inc. θεωρεί ότι τα 600 km/h είναι μια πιο λογική ταχύτητα για ταξίδια σε κοντινότερες αποστάσεις. Οι σωλήνες αυτοί θα δημιουργούν ένα δίκτυο παρόμοιο με εκείνο των αυτοκινητοδρόμων. Μέχρι στιγμής έχει κατατεθεί η πατέντα, αλλά εμείς ήδη έχουμε ξεκινήσει να σκεφτόμαστε τα μελλοντικά ταξίδια σαν σκηνές από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ονειρευτείτε!


techblog.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!