Recents in Beach

FAMELAB 2012: διεθνής διαγωνισμός για νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης

Έως τις 30 Μαρτίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό FameLab που πραγματοποιείται, για 6η συνεχή χρονιά, με σκοπό την ανάδειξη νέων ταλέντων στην επικοινωνία της επιστήμης. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.


Το FameLab ενθαρρύνει νέους επιστήμονες να μεταδώσουν το όραμα τους για την επιστήμη και τεχνολογία του 21ου αιώνα. Ο κάθε υποψήφιος έχε στη διάθεσή του 3 λεπτά για να παρουσιάσει ένα επιστημονικό θέμα και, κατόπιν, αξιολογείται με βάση το περιεχόμενο, τη σαφήνεια και τη χαρισματικότητα.


Ο διαγωνισμός ξεκίνησε από το Επιστημονικό Φεστιβάλ του Cheltenham της Μεγάλης Βρετανίας με στόχο την προσέκλυση νέων ανθρώπων με πάθος για την επιστήμη και τη τεχνολογία, οι οποίοι έχουν το ταλέντο να μεταδώσουν στο ευρύ κοινό τον ενθουσιασμό και τις γνώσεις τους. Ο αριθμός των χωρών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό διευρύνεται συνεχώς. Το 2012 θα συμμετέχουν επιστήμονες από 21 χώρες (Αίγυπτος, Αυστρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Γεωργία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ. Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λιθουανία, Νότιος Αφρική, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Τσεχοσλοβακική Δημοκρατία και Χονγκ Κονγκ).


Ο προκριματικός γύρος στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου (Βρετανικό Συμβούλιο, 4ος όροφος, Εμπορικό Κέντρο Πλατεία, Τσιμισκή 43, 546 23 Θεσσαλονίκη) και στην Αθήνα στις 4 Απριλίου 2012 (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, 116 35 Αθήνα). Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαΐου, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.


Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο του Βρετανικού Συμβουλίου (http://www.britishcouncil.org/gr/greece-science-beautiful-science-famelab-2012.htm) και του ΕΙΕ (http://www.eie.gr).


www.ekt.gr, με πληροφορίες από Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βρετανικό Συμβούλιο