Recents in Beach

Το i-oniq της Hyundai

Η πρώτη εικόνα του νέου πρωτότυπου οχήματος i-oniq της Hyundai δόθηκε σήμερα, προβάλλοντας τη νέα τεχνολογία και το σχεδιασμό που παρουσιάζουν μια εικόνα της μελλοντικής σκέψης της εταιρείας.


Το i-oniq είναι ένα ηλεκτρικό σπορ hatchback όχημα με έναν εξελιγμένο βενζινοκινητήρα. Πρόθεσή του είναι να μεταδώσει τις τελευταίες εξελίξεις από τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς της Hyundai, το i-oniq εξελίσσει τη χυτή γλυπτή μορφή της εταιρείας και αντιπροσωπεύει τις τολμηρές «Νέες Δυνατότητες» (New Possibilities), με τις φουτουριστικές του επιδόσεις.


H Hyundai επέλεξε δυναμικές αναλογίες για να δημιουργήσει τα αισθητικά και λειτουργικά στοιχεία του αμαξώματος του i-oniq. Ο σχεδιασμός του συνδυάζει ήπιες γραμμές μεγάλου μήκους και μυϊκή επιφανειακή επεξεργασία, συνδυάζοντας αναβαθμισμένης αισθητικής και σπορ χαρακτηριστικά τόσο στο εξωτερικό όσο και το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Επιπλέον σχεδιαστικά στοιχεία, όπως η «penthouse οροφή» και οι προβολείς LED, τονίζουν την αποτελεσματικότητα και την προηγμένη τεχνολογία του i-oniq.


Στα 4,4 μέτρα μήκος, το i-oniq στη προσανατολισμένη στον οδηγό καμπίνα του, διαθέτει χώρο για τέσσερις επιβάτες. Ο υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμός που έχει στη διάθεσή του ο οδηγός αντικατοπτρίζει τη σύγχρονη αλλά και μελλοντική αναβάθμιση της ηλεκτρονικήςτεχνολογίας Οι επιβάτες επωφελούνται στο σαλόνι του οχήματος από ένα χώρο που έχει σχεδιαστεί για να βελτιστοποιήσει την άνεση και διαθέτει ανάγλυφες επιφάνειες εμπνευσμένες από μουσικά όργανα με σκοπό να δημιουργήσει μία θετική αντίθεση στη σπορ - εστιασμένη περιοχή του οδηγού.


Το πρωτότυπο μοντέλο i-oniq διαθέτει καινοτόμο κινητήρα που αποδεικνύει τη δέσμευση της Hyundai για «καθαρή» τεχνολογία. Ένας 1,0 λίτρων, 3-κύλινδρος βενζινοκινητήρας συνδυάζεται, μέσω μιας γεννήτριας, σε έναν ηλεκτρικό κινητήρα με μπαταρία ιόντων λιθίου που παράγει 109 PS. Στην ηλεκτρική λειτουργία μόνο,το i-oniq έχει αυτονομία 120 χλμ, ενώ με τη βοήθεια του βενζινοκινητήρα μπορεί να ταξιδέψει μέχρι 700 χλμ, παράγοντας μόλις 45 g / km CO2 κατά τη λειτουργία του.


Ο κος Allan Rushforth - Senior Vice President & COO - της Hyundai Motor Europe, , σχολίασε, "Το πρωτότυπο i-oniq έχει δημιουργηθεί για να αντικατοπτρίζει το νέο τρόπο σκέψης που περνά μέσα από τη μάρκα Hyundai. Έχει τολμηρή σχεδίαση, μέσα και έξω, που προκαλεί στοχασμό σχετικά με τις μελλοντικές δυνατότητες της αυτοκινητοβιομηχανίας και ένα κινητήρα που αναδεικνύει έναν από τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να τροφοδοτήσει μελλοντικά προϊόντα -. τυλιγμένο σε ένα πακέτο που αποπνέει αναβαθμισμένης αισθητικής ποιότητα ".


news247.gr