Recents in Beach

Φωτοβολταϊκά: επενδυτική στροφή στους ηλιακούς ιχνηλάτες βλέπει η Mechatron

Τη στροφή σημαντικού αριθμού επενδυτών προς την τεχνολογία των ηλιακών ιχνηλατών, στροφή που ενισχύεται από τη ραγδαία πτώση των feed in tariffs, επιβεβαίωσε το μεγάλο ενδιαφέρον που καταγράφηκε κατά τη συμμετοχή της πρωτοπόρου ελληνικής εταιρείας Mechatron στην 5η διεθνή έκθεση Ecotec της Αθήνας και στην 8η έκθεση εξοικονόμησης ενέργειας Savenergy της Κύπρου.


Έντονο υπήρξε, επιπλέον, το ενδιαφέρον από επενδυτές μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων, σε συνέχεια των μεγάλων έργων που έχουν αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα με τα συστήματα της Mechatron.


Η Mechatron είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει tους solar trackers του αύριο, τη σειρά δηλαδή των τεχνολογικά πιο προηγμένων ηλιακών ιχνηλατών, με τους οποίους κατάφερε να καταστεί ο αδιαμφισβήτητος leader της ελληνικής αγοράς και να διεκδικεί μια σημαντική θέση στο διεθνή στίβο.


Συγκεκριμένα η εταιρεία παρουσίασε τους Mechatron Solar Trackers S80 (μονοαξονικός) και D180 (διαξονικός) που αποτελούν το επιστέγασμα της μακρόχρονης εμπειρίας της στην έρευνα και στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων προηγμένης τεχνολογίας.


Πρόκειται για συστήματα που έχουν ήδη εγκατασταθεί στο 65% των φωτοβολταϊκών πάρκων της χώρας που έχουν κατασκευαστεί με trackers, μεταξύ των οποίων τα μεγαλύτερα του είδους.


Η εντυπωσιακή εταιρική παρουσία της Mechatron, αλλά και το τεράστιο ενδιαφέρον των επισκεπτών – επενδυτών, ειδικά στον εξωτερικό χώρο των εκθέσεων όπου ήταν αναπτυγμένα σε πλήρη λειτουργία τα δύο συστήματα, επιβεβαίωσαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της εταιρείας, αλλά και τη στροφή των επενδυτών στα συστήματα solar trackers.


Η παγκόσμια τάση στον κλάδο των φωτοβολταϊκών είναι η μείωση των εγγυημένων τιμών, γεγονός που δημιουργεί την ανάγκη αύξησης της παραγωγής ενέργειας, προκειμένου να αυξηθεί το επενδυτικό όφελος. Οι Mechatron Solar Trackers μεγιστοποιούν την απόδοση της επένδυσης με τον μοναδικό παγκοσμίως συνδυασμό: αυξημένη παραγωγή ρεύματος έως και 40% και μηδενικό λειτουργικό κόστος.


Τόσο ο μονοαξονικός S80 όσο και ο διαξονικός D180, έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες, σε διαφορετικά εδάφη και υπό διαφορετικά θεσμικά πλαίσια.


Αποδεδειγμένα πλέον αποτελούν την βέλτιστη λύση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, γεγονός που συνεχίζει να επιβεβαιώνεται από τα 2500 μηχανήματα που είναι ήδη εγκατεστημένα σε 800 εν λειτουργία πάρκα διαφορετικής δυναμικότητας, ισχύος και γεωγραφικής θέσης, με συνολική ισχύ πάνω από 50 ΜW.


Σημειώνοντας σταθερή ανάπτυξη και ανταποκρινόμενη στις ανάγκες της αγοράς, η Mechatron εξακολουθεί να επενδύει δυναμικά σε δομές, σε νέες τεχνολογίες, σε επιστημονικό προσωπικό και να θέτει τις βάσεις για την επέκταση και εδραίωσή της σε νέες αγορές.


econews.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!