Recents in Beach

Θέλει να σπάσει το ρεκόρ skydiving πηδώντας από το Διάστημα!!! (video)

Ο λόγος για έναν τολμηρό αλεξιπτωτιστή που σκοπεύει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ του μεγαλύτερου άλματος skydiving που πλησίασε ένα βήμα κοντύτερα στο στόχο του όταν στις 15 Μαρτίου έπεσε στη Γη με αλεξίπτωτο πηδώντας από μια κάψουλα είκοσι χιλιόμετρα ψηλά στην στρατόσφαιρα.


Ο Αυστρακός skydiver Φέλιξ Μπάουμγκαρντνερ απογειώθηκε από το Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού μέσα σε μια ειδικά σχεδιασμένη κάψουλα η οποία κρεμόταν από ένα αερόστατο. Όταν η κάψουλα έφτασε σε ύψος 21.818 μ, ο 42χρονος τολμηρός αεροναύτης τσέκαρε μια λίστα ασφάλειας 39 βημάτων, αποσυμπίεσε την κάψουλα και πήδηξε στο κενό, φορώντας ειδική στολή παρόμοια με εκείνη των αστροναυτών. Η ελεύθερη πτώση του διάρκεσε 3 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα και ο τολμηρός skydiver έπιασε τα 364 χλμ την ώρα! Άνοιξε το αλεξίπτωτό του σε υψόμετρο όσο ο Παρνασσός (2.405 μ) και τελικά πάτησε με ασφάλεια στη Γη σχεδόν πενήντα χιλιόμετρα μακριά από το Ρόσγουελ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το δυσκολότερο μέρος της πτώσης ήταν το απίστευτο κρύο που επικρατούσε στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα. «Μόλις που μπορούσα να κουνήσω τα χέρια μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να επιλυθεί γιατί ο Μπάουμγκαρτνερ ετοιμάζεται για ένα ακόμα μεγαλύτερο άλμα: από το ίδιο το διάστημα. Στο πλαίσιο του «διαστημικού άλματος» θα πέσει από ύψος 36 χλμ σκοπεύοντας να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει από το 1960 ο Αμερικανός σμηναγός Τζόε Κίττιντζερ ο οποίος είχε πέσει από ύψος 31.333 μ.


Παράλληλα, ο Μπάουμγκαρτνερ φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα σπάσει το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση. Τέτοια ακραία άλματα είναι πολύ επικίνδυνα. Στην πτώση του Κίττιντζερ, το ένα του γάντι αποσυμπιέστηκε με αποτέλεσμα το χέρι του να πρηστεί και να γίνει διπλάσιο από το κανονικό –ευτυχώς για λίγο.





.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!