Recents in Beach

Solar Impulse: Στο Μαρόκο θα πετάξει το ηλιακό αεροπλάνο




Προς το Μαρόκο θα επιχειρήσει να πετάξει την άνοιξη το ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse.

Αυτό θα είναι η πρώτη προσπάθεια των Bertrand Piccard και André Borschberg, των επικεφαλής του project, να πετάξουν με το αεροπλάνο τους σε μία απόσταση πάνω από 2.500 χιλιόμετρα, τροφοδοτώντας το αποκλειστικά και μόνο με ηλιακή ενέργεια.



Το αεροπλάνο θα ξεκινήσει από τη βάση του στην Ελβετία για τη 48ωρη πτήση πάνω από τα Πυρηναία και τη Μεσόγειο, ενώ οι Bertrand Piccard και André Borschberg θα “πετάξουν” το αεροπλάνο σε βάρδιες μέχρι τη Μαδρίτη, οπού έχει προγραμματιστεί στάση ώστε να αλλάξει πιλότους το αεροπλάνο.


Το Βασίλειο του Μαρόκου ανακοίνωσε επίσημα το ταξίδι του Solar Impulse προς τη χώρα και τη συνεργασία που θα έχει η ομάδα του project του Solar Impulse με την Αρχή για την Ηλιακή Ενέργεια του Μαρόκου (MASEN).


Μόλις το αεροπλάνο προσγειωθεί στο Μαρόκο οι πιλότοι θα κάνουν μία συμβολική παρουσίαση των ηλιακών τεχνολογιών που εκμεταλλεύεται το Solar Impulse.


Το ταξίδι προς το Μαρόκο θα αποτελέσει πρόβα για το γύρο του κόσμου με το ηλιακό αεροπλάνο που προετοιμάζει το project.


Ο André Borschberg, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του project Solar Impulse, ανέφερε για τη συνεργασία με το Μαρόκο: “Δεν διστάσαμε ούτε στιγμή να αποδεχθούμε την ιδέα της συνεργασίας με το Μαρόκο. Ο προορισμός αυτός ανταποκρίνεται πλήρως με τον στόχο που είχαμε βάλει και οι ίδιοι, όσον αφορά την απόσταση και τη διάρκεια της πτήσης. Μία τόσο μακρινή πτήση, με μόνη πηγή ενέργειας τον ήλιο θα είναι μία εξαιρετική προπόνηση για το γύρο του κόσμου”.


Το Μαρόκο σκοπεύει να κατασκευάσει μέχρι το 2020 πέντε ηλιακούς συλλέκτες, ώστε να παράγει συνολικά 2.000 MW, μειώνοντας σταδιακά κατά 3,7 εκατ. τόνους τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.


Ο δημιουργός και πρόεδρος του project Solar Impulse, Bertrand Piccard, δήλωσε: “Θαυμάζουμε το όραμα του Βασιλιά του Μαρόκου και την έξυπνη ενεργειακή πολιτική που υιοθέτησε η χώρα του. Είμαι χαρούμενοι που την υποστηρίζουμε. Το σχέδιο τους είναι πρωτοποριακό και δείχνει ξεκάθαρα ότι οι καθαρές τεχνολογίες που προωθούμε μέσω της Solar Impulse μπορούν να παίξουν ρόλο και στην καθημερινή ζωή”.


Τέλος, ο πρόεδρος της MASEN ανέφερε πως “η Solar Impulse και η MASEN ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα project που υλοποιεί τα ιδανικά και τις αξίες που μας εμπνέουν”.




greenbusiness.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!