Recents in Beach

SolarWindow: τα μικρότερα φωτοβολταϊκά κύτταρα στον κόσμο σε «πράσινο παράθυρο»

Η εταιρεία New Energy Technologies υποστηρίζει πως ανέπτυξε ένα “αόρατο” σύστημα αγωγών και καλωδιώσεων για το SolarWindow, ένα τζάμι που παράγει ηλεκτρική ενέργεια όντας εφοδιασμένο με μικροσκοπικά, διάφανα ηλιακά κύτταρα.


To SolarWindow, καρπός της συνεργασίας μεταξύ της New Energy και του Εργαστηρίου Ανανεώσιμης Ενέργειας του υπουργείου Ενέργειας των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελείται από «ηλιακά» επιχρίσματα (ή επικαλύψεις) πάχους μόνο 10% εκείνου των φωτοβολταϊκών λεπτού υμενίου (εύκαμπτα φωτοβολταϊκά, thin film).


Πρόκειται για τα μικρότερα ηλιακά κύτταρα που έχουν καταγραφεί ποτέ. Η διάταξη του δικτύου των καλωδιώσεων είναι αόρατη στο γυμνό μάτι όταν κάποιος κοιτάξει έξω από το τζάμι.


Η εν λόγω τεχνολογία επιτρέπει μια πιο αποδοτική συγκέντρωση και μεταφορά ηλεκτρονίων, πράγμα που αυξάνει τη συνολική αποδοτικότητα του συστήματος στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.


Η νέα συσκευή SolarWindow είναι ανώτερη από τον προκάτοχό της ως προς το σύστημα καλωδίωσης που επιτρέπει τη χρήση πιο λεπτού γυαλιού το οποίο αφενός δεν εμποδίζει το ηλιακό φως και αφετέρου παράγει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια.


Στόχος είναι το SolarWindow να εφοδιάσει εκατομμύρια επαγγελματικά κτήρια και οικίες στις ΗΠΑ όταν θα διατεθεί στο εμπόριο.


econews.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!