Recents in Beach

Δορυφόρος είδε το...«Αστρο του Θανάτου» (video)

Ο SDO εντόπισε στον Ήλιο ένα άγνωστο αντικείμενο που μοιάζει να τροφοδοτείται από αυτόν.



Ενα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA δείχνει μια εντυπωσιακή όσο και περίεργη σκηνή που λαμβάνει χώρα στον Ήλιο. Τη σκηνή κατέγραψε ο δορυφόρος SDO (Solar Dynamic Observatory) που μελετά τον Ήλιο. Σε αυτό φαίνεται ένα σκοτεινό σφαιρικό αντικείμενο που έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής το μητρικό μας άστρο και μοιάζει να έχει συνδεθεί με αυτό μέσω μιάς σωληνοειδούς προέκτασης. 


Οπως ήταν αναμενόμενο ο κυβερνοχώρος πήρε φωτιά από τους θιασώτες των θεωριών ύπαρξης εξωγήινων και άλλων διαστημικών μύθων. Η εικόνα του αντικειμένου έφερε στο μυαλό πολλών το «Αστρο του Θανάτου», τον μηχανικό πλανήτη - βάση, στον κινηματογραφικό «Πόλεμο των Άστρων». 


Οι ειδικοί όμως αναφέρουν το φαινόμενο ως «ηλιακή προεξοχή» ή «ηλιακό νήμα». Τονίζουν μάλιστα πως δεν πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο αφού στον Ήλιο δημιουργούνται καθημερινά τέτοιες «προεξοχές» που εκτείνονται σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων.  Αποτελούνται από ύλη που είναι πιο ψυχρή σε σχέση με την ύλη του υποβάθρου με αποτέλεσμα η πρώτη να εμφανίζεται με έντονο σκούρο χρώμα. Οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμη να εξγήσουν  γιατί δημιουργούνται αυτές οι «προεξοχές».


Δείτε το βίντεο με το υποτιθέμενο Άστρο του Θανάτου:





tovima.gr