Recents in Beach

Αερόσακος για τους πεζούς από τη Volvo

Μια νέα τεχνολογία που δεν θα προστατεύει μόνο τους επιβάτες του αυτοκινήτου αλλά και τους πεζούς ανέπτυξε η Volvo.


Πρόκειται για τον πρώτο αερόσακο για πεζούς που έχει ενσωματωθεί στο νέο Volvo V40.


Πέρα από τις κλασικές τεχνολογίες που έχει το νέο αυτοκίνητο, διαθέτει και ειδικούς αισθητήρες στο μπροστινό τμήμα που αντιλαμβάνονται την πρόσκρουση με έναν πεζό.


Μόλις λοιπόν το αυτοκίνητο καταλάβει ότι έχει χτυπήσει πεζό, ενεργοποιεί τον ειδικό αερόσακο που βρίσκεται έξω από το αυτοκίνητο στο μπροστινό μέρος του.


Ο αερόσακος γεμίζει με αέρα και γίνεται ένα στρώμα προστασίας του πεζού πάνω στο αυτοκίνητο προκειμένου να απορροφήσει τους κραδασμούς του χτυπήματος με το τζάμι του αυτοκινήτου.


Ο νέος αερόσακος μειώνει τις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης με πεζό και φυσικά μειώνει τις πιθανότητες ο πεζός να τραυματιστεί θανάσιμα.


Η Volvo έχει ενσωματώσει και άλλη μία τεχνολογία για να μειώνει τις πιθανότητες να χτυπήσει θανάσιμα το αυτοκίνητο έναν πεζό.


Δύο αισθητήρες στο μπροστινό σύστημα ελέγχουν για την κίνηση ενός πεζού μπροστά από το όχημα. Σε περίπτωση που το σύστημα αντιληφθεί ότι ο πεζός βρίσκεται μπροστά στο όχημα και ο οδηγός δεν έχει προλάβει να πατήσει φρένο, τότε το σύστημα ενεργοποιεί μόνο του τα φρένα.


Έτσι το αυτοκίνητο φρενάρει πιο έντονα και πιο άμεσα προλαμβάνοντας πιθανώς ένα θανατηφόρο χτύπημα στους πεζούς.


Το αυτοκίνητο V40 έχει και άλλες καινοτομίες όμως θα μείνει στην ιστορία ως το πρώτο αυτοκίνητο που εισήγαγε τους αερόσακους για τους πεζούς.


e-go.gr