Recents in Beach

Η Wikipedia γίνεται ακόμα καλύτερη

Στη νέα εποχή της αναζήτησης θα μπει η Wikipedia που πλέον θα αφήσει το παραδοσιακό μοντέλο αναζήτησης για ένα πιο σύγχρονο μοντέλο σημασιολογικής αναζήτησης.


Αυτό σημαίνει ότι, όπως και η Google, έτσι και η Wikipedia θα αναζητά έννοιες και όχι λέξεις σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους χρήστες να βρουν ακριβώς αυτό που ψάχνουν.


Για παράδειγμα η μηχανή αναζήτησης θα ζητά λεπτομέρειες όταν κάποιος ψάχνει τη λέξη "jaguar" για να διαπιστώσει αν θέλει να μάθει για το αυτοκίνητο ή το αιλουροειδές.


Το project έχει ήδη ξεκινήσει στη Wikipedia Γερμανίας ενώ σε αυτό έχει αναμειχθεί η Google και ο Paul Allen (συνιδρυτής της Microsoft).


Το νέο μοντέλο αναζήτησης θα διατίθεται σε 280 γλώσσες και σε αυτό θα επενδυθούν 1.3 εκατομμύρια ευρώ που προέρχονται από τον Paul Allen (τα μισά), τη Google (ένα τέταρτο των χρημάτων) και το ίδρυμα Betty Moore Foundation (το υπόλοιπο χρηματικό ποσό).


Ο Paul Allen έχει επενδύσει μεγάλα ποσά στην τεχνητή νοημοσύνη και στην επόμενη γενιά του διαδικτύου που θα το κάνει πιο έξυπνο και πιο λειτουργικό για όλους τους χρήστες.


e-go.gr


.::TechNews... the e-magazine::.
Γίνε μέλος στο Facebook Group του TechNews ή ακολούθησε το TechNews στο Twitter για άμεση ενημέρωση!!!